30 éves a Kecskeméti Képzőművészek Közössége – Jubileumi kiállítással ünnepelte megalakulásának 30. évfordulóját a Kecskeméti Képzőművészek Közössége a Hírös Agorában. A 30 év munkásságát bemutató tárlat 2018. december 29-ig látogatható.

A Kecskeméti Képzőművészek Közössége a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ közösségeként már három évtizede szervezi a város kortárs képzőművészeti életét. A szép évfordulót nagyszabású kiállítással ünnepelte a közösség. A megnyitóbeszédet ifj. Gyergyádesz László művészettörténész mondotta, aki röviden értékelte az eltelt három évtized munkáját. Az alapítás céljai között szerepelt annak idején a közönséggel való jó kapcsolat ápolása, a művészeti értékek védelme és hatékony megjelenítése a város életében.

A Kecskeméti Képzőművészek Közössége ma is olyan párbeszédre nyitott közösség, mely a hitelességet és a művészi minőséget tartja mértéknek. Támogatja a fiatal pályakezdők tehetséggondozását, felzárkózását, de nem feledkezik meg az elődökről sem. Ez utóbbi abból a szép gesztusból is látszik, hogy az alapítás óta elhunyt, egykori tagok egy-egy munkáját is szerepeltetik a kiállításon. A 30 éves jubileumi kiállítás ebből a közös munkából és a benne megjelenő egyéni alkotói törekvésekből nyújt gazdag, sokszínű ízelítőt.

A kiállításra reprezentatív katalógus is készült a város támogatásával. A tárlat december 29-ig látogatható a Hírös Agóra 4. emeleti kiállítótermében.

 

Fotók: Lajosné Török Zsuzsa

 

 

Hozzászólások