Örökbefogadás a Kecskeméti Vadaskertben! A Montázsmagazin már negyedik éve különleges módon támogatja a Kecskeméti Vadaskert lakóit. Ünnepélyesen, egy-egy tábla elhelyezésével jelképesen örökbe fogadott egy UHU párt, egy lemurt és az ázsiai örvös medvepárt, Luckyt és Buddhát. Az ázsiai örvös medvékből nagyon kevesen élnek már a Földön, ezért szeretnénk felhívni rájuk a figyelmet.

Nagyon jó nevelőszülőnek lenni! Bárki az lehet, és egy évig viselheti ezt a címet, valamint védence ketrecén mindenki olvashatja a nevét, mint jókedvű adakozóét, ha 10.000 ft-tal támogatja a Kecskeméti Vadaskertet! Mert adni és segíteni jó!

Legyél Te is nevelőszülő a Kecskeméti Vadaskertben! Évek óta népszerű támogatási módja az Állatkertnek az állatok örökbefogadása. Állatbarátok, osztályok, párok, gyerekek kapnak általában egy állatkerti kedvencet, de van, aki a maga örömére ad támogatást. Előfordul, hogy ajándékoznak így állatokat névnapra, születésnapra, házasságkötésre is. Természetesen az örökbefogadott állatokat a Vadaskert gondozza tovább.

orokbefogadas

Weninger Endréné és Zomboryné Polyák Irén igazgatóhelyettes a bizonyítékul szolgáló réztáblával

Mindegyik állat örökbe fogadható, és egy állatnak több nevelőszülője is lehet. Az örökbefogadás egy évre szól, de bármikor meghosszabbítható. A befizetett összeg az állatok tartási költségének viselését segíti, ezáltal is hozzájárulva a Vadaskert munkájához.

Az állatok éves tartási költsége változó. Egyes különleges, illetve nagyigényű fajoknak a tartási költsége százezrekben mérhető, míg más egyedeknél tízezrekben. A különböző igények ellenére minden segítség örvendetes, így magánszemélyek esetében az örökbefogadás legalsó szintje egységesen, minden fajnál 5.000 Ft. Az összeg befizetése 1 éves Nevelőszülői tagságra jogosít.

orokbefogadas

Első alkalommal ünnepélyes keretek között Tokovics Tamás igazgató úr adta át az okleveleket.

A támogatás befizetését követően a nevelőszülő egy névre szóló oklevelet kap, mely tanúsítja az örökbefogadás tényét, valamint feltüntetik az örökbefogadó nevét a Vadaskert honlapján. 10.000 Ft összegű befizetéstől – a fentieken kívül – réztáblát is helyeznek ki az örökbefogadó nevével az állat kifutójánál.

Cégek örökbefogadási igényét is szívesen fogadják, bővebb információt az info@zookecskemet.hu e-mail címen tudnak adni.

Az örökbefogadást leggyorsabban személyesen intézhetjük el. A Kecskeméti Vadaskert területén a Pénztárnál tudjuk jelezni örökbefogadási szándékunkat, ahol kedvesen segítenek az ügy intézésében. Az örökbefogadási oklevél azonnal elkészülhet, az ügyintézés maximum 10 percet vesz igénybe.

orokbefogadas

Látványetetés az örvös medvéknél

Tudnivalók az örökbefogadásról:

– Az örökbefogadás jelképes! Az örökbefogadott állat az állatkertben marad, és tulajdonjoga is a Kecskeméti Vadaskerté.
– Egy állatnak több nevelőszülője is lehet.
– A nevelőszülőnek semmilyen kötelezettsége nincs az örökbefogadott állattal szemben, jogai pedig megegyeznek a többi hétköznapi állatkert látogatóéval. Tehát nem mehet be az örökbefogadott tigrishez, kenguruhoz vagy a sarki rókához, csak azokhoz az állatokhoz, amelyekhez a többi látogató is bemehet (pl. állatsimogató).
– A befizetett támogatást a Kecskeméti Vadaskert nem kizárólag az örökbefogadott állatra fordítja, hanem egy közös “kalapba” helyezi, és célkitűzéseivel megegyező költségek fedezésére használja fel (elsősorban az állatok életkörülményeinek javítása, gyógyszerek beszerzése, egészségmegőrzés).

A Montázsmagazin példája legyen “ragadós”! Ha tehetjük, segítsünk az állatokon!

 

Kapcsolódó cikkünk:

Állatok világnapja a Kecskeméti Vadaskertben

 

Hozzászólások