Megkezdődtek az új évad első gyermekbemutatójának próbái a kecskeméti színházban. Gimesi Dóra Hessmese című darabját Kuthy Ágnes rendezi. Bemutató: 2017. szeptember 21-én!

Nehéz elképzelni, de a cafatokra tépett szerelmes leveleket is összeragasztja valaki. Azt pedig még nehezebb elképzelni, hogy ez a bizonyos valaki, név szerint Hess kisasszony, ezzel a hihetetlen szakmával, tündér. Amit pedig még ennél is nehezebb elképzelni, az az, hogy ez a tündér nem jóságos és, hogy is mondjuk… tündéri, hanem: Zsémbes, Mogorva, Zord, Barátságtalan és Undok. Csupa nagybetűvel. Mindez persze érthető, ha az embernek, párdon, tündérnek ilyen rémes munkája van: hiszen összetépett szerelmes leveleket ragasztgat!

Gimesi Dóra meséje azonban, a főszereplő természetével ellentétben, sokkal inkább Elbűvölő, Ragyogó, Kedves, Barátságos és Tündéri. Így, csupa nagybetűvel! Mese gyerekeknek és felnőtteknek, nagybetűvel írt szerelmeslevél a szerelemhez. A szerelemről pedig muszáj beszélni, mert nem hiba, nem titok és nem szégyen; legyünk akár hat, akár hatvan évesek.

Az előadásban színpadra lép Bognár Gyöngyvér, Pál Attila, Danyi Judit, Hegedűs Zoltán, Illés Alexa és Koltai-Nagy Balázs.

 

 

Hozzászólások