Japánra hangolódva – A Kecskemét-Aomori Magyar-Japán Baráti Kör által szervezett nyelvi képzésre a múlt év végén zárult jelentkezések túlszárnyalták az előzetes elképzeléseket. A korábbi évek – amúgy sosem létszámhiányos – kurzusainak tapasztalatait is meghaladja az idei érdeklődés a japán nyelv iránt. 

2020. január 4-én, szombaton két (kezdő és haladó) csoportban indult el ismét a japán nyelvi kurzus Kecskeméten.  Általános iskolástól kezdve a kevésbé fiatal korosztályig 33 fő regisztrált.  A  június végéig – a húsvéti időszak kivételével – minden szombaton zajló nyelvi képzést Czikkely Zsuzsa PhD és Kerényi József képesített oktató. vezeti.

II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában  a Kecskeméti Tankerületi Központ támogatásával – jelenleg önköltségesen  – zajló  tanfolyam hallgatói nagy érdeklődéssel fogadták a jelenleg Japánban élő és dolgozó kecskeméti Podmaniczki   Kinga élő videó-telefonos bejelentkezését is.

A jó hangulatban zajló képzés hallgatói és tanáraik önálló facebook csoport révén tartják a kapcsolatot, és osztják meg információikat egymással – Japánra hangolódva.

A  nemrég átvett 500 kötetes Japán Téka anyaga is igen jó kezekbe kerül.

Sok sikert kívánunk!

Dr. Kriston-Vízi József elnök/president

Kecskemét-Aomori Magyar-Japán Baráti Kör   ケチケメート青森・ハンガリー日本友好協会

(Alapítva/Fund: 1994)

H-6000 Kecskemét, Kápolna u. 24. –  kecskemet.aomori@gmail.com

Kövessen  minket a KABK facebookján is! 

 

(A Kecskemét-Aomori Magyar-Japán Baráti Kör programjairól a Montázsmagazin is gyakran hírt ad. ITT olvashatunk egy kiállításról Csáky Lajos tollából.)

 

Hozzászólások