2016. február 2. (kedd) 11 órakor a Katona József Könyvtár kávézójában sajtótájékoztató zajlott, melynek témája a Házasság Hete volt. Részt vettek:

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester
Engert Jakabné, az Esélyteremtési Bizottság elnöke, a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület elnöke
Ramháb Mária, a Katona József Könyvtár igazgatója  
Hortobányiné dr. Nagy Ágnes, a Kecskemét-Széchenyivárosi Közösségépítő Egyesület, Parázs Központ szakmai vezetője

hazassag sajto

 

Kecskeméten harmadik alkalommal rendezik meg a házasság hetét a keresztény egyházak és civil szervezetek széles körű összefogásával. Az országos rendezvénysorozat célja, hogy felhívja a figyelmet a házasság, a család értékeire és fontosságára, valamint hogy segítséget nyújtson a házasságra készülőknek vagy a párkapcsolati problémákkal szembesülőknek. A programokra a Parázs Pasztorális Központ honlapján lehet jelentkezni NEM CSAK HÁZASOKNAK!

Magyarország kilenc éve csatlakozott a Házasság Hete mozgalomhoz, s a széleskörű országos eseménysorozatból Kecskemét messze kiemelkedik a rendezvényeivel. A hírös városban harmadik éve rendeznek Házasság Hete programokat, s az idei sorakoztatja fel a legszínesebb választékot.

A kezdeményezés Angliából indult azzal a céllal, hogy Valentin nap táján (február 14.) minden évben felhívja a figyelmet a szeretet, a házasság és a család fontosságára. Magyarországon az országos eseménysorozat az önkormányzatok, a keresztény egyházak és civil szervezetek széles körű összefogásával szerveződik. A Házasság Hete központi programjainak fővédnöke 2013 óta Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége.

hazassag hete plakat

 

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester asszony örömmel emelte ki, hogy Kecskeméten növekszik a házasságok száma. 2013-ban 526, 2014-ben 545, 2015-ben pedig 610 házasság köttetett a városban. Ez jó tendencia, és a város önkormányzata mindenben igyekszik segíteni a családteremtés feltételeit, ahogyan a kormány is ezt teszi most a CSOK (Család- és Otthonteremtési Kedvezmény) révén. Az pedig már a magyar nyelv humora és bája, hogy ez a  mozaikszó valamennyiünkben a szeretet, a szerelem egy kedves kifejezési módját idézi fel (csók).

A kecskeméti Házasság Hete rendezvényei ITT találhatók.

 

 

 

Hozzászólások