Korhű ruhába öltözött idegenvezetők – „Zsolnay kisasszonyok” – avatják be a látogatókat a Zsolnay család titkaiba, de feltárulnak az idén 10 éves Gyugyi-gyűjteményhez kapcsolódó legemlékezetesebb történetek is!

A pécsi világörökségi helyszínek mellett a Zsolnay Kulturális Negyed is egyedi programokkal várja a látogatókat szeptember 19-20-án, a Kulturális Örökség Napjai című országos rendezvénysorozathoz csatlakozva.

A Zsolnay család egykori lakóházában, a mai Család- és Gyártörténeti Kiállítás területén korhű ruhába öltözött idegenvezetők várják a kíváncsi látogatókat, akik szeretnének betekinteni a 19. századi mindennapokba és a Zsolnay család életébe. Az Időutazás a Zsolnay család egykori lakóházában című program szeptember 19-én 12.00-kor és 15.00-kor indul a Zsolnay Infopont & Shoptól.

Zsolnay Vilmos lányainak nevét sokan ismerik. De milyen is volt Teréz és Júlia valójában? Hogyan éltek és hogyan alkottak? Júlia férjével, Sikorsi Tádéval a Sikorsi Villában lakott, amely ma a Zsolnay Aranykora – Gyugyi-gyűjtemény című tárlatnak ad otthont. A villát bejárva a korhű ruhába öltözött idegenvezetők bemutatják Teréz és Júlia életútjának és munkásságának főbb állomásait. A Zsolnay lányok titkai című program szeptember 20-án 12.00-kor és 15.00-kor indul a Zsolnay Infopont & Shoptól.

Idén 10 éves a Zsolnay Aranykora – Gyugyi gyűjtemény, amit a világ egyik legjelentősebb Zsolnay-kollekciójaként tartanak számon.

A jubileum alkalmából sor kerül egy új, reprezentatív könyv bemutatójára, mely a kiállítás érdekességeit tárja a látogatók elé. Továbbá szeptember 19-én és 20-án 18 órakor ingyenes tárlatvezetésen vehetnek részt a látogatók Komor István kurátor vezetésével. A vezetéseken a részvétel ingyenes, de a kiállításra szóló belépőjegy megváltásához és regisztrációhoz kötött: latogato@zsn.hu

A Montázsmagazin  korábban ebben a cikkében adott hírt a Zsolnay Kulturális Negyed kiállításainak megnyitásáról.

Forrás: Zsolnay Örökségkezelő Nkft.

 

Hozzászólások