A veszélyhelyzet megszűnését követően megnyitotta kiállításait a pécsi Zsolnay Örökségkezelő NKft. Újra látogathatók a Zsolnay Kulturális Negyed tárlatai, a világörökségi helyszínek és a Középkori Egyetem. Nyitási akcióval és vezetett sétákkal várják a látogatókat!

Gyugyi Gyűjtemény

Június 19-én délelőtt 10 órától ismét megnyitották kapuikat a Zsolnay Kulturális Negyed látnivalói. A Zsolnay Aranykora – Gyugyi-gyűjtemény, a Rózsaszín Zsolnay kiállítás, a Család- és gyártörténeti kiállítás, a Zsolnay Mauzóleum, a Látványmanufaktúra, a Labor – Interaktív Varázstér és a Bóbita Bábmúzeum. Korlátozott létszámmal elindulnak a Planetárium előadásai is.

Rózsaszín Zsolnay Kiállítás

A Hűsítő séta program résztvevői idegenvezető segítségével ismerhetik meg a Zsolnay Negyedet, a világhírű Zsolnay család legizgalmasabb történeteit. A séta végén ajándék limonádéval frissülhetnek fel. A séta hétfő kivételével minden nap 11 órakor indul, valamint pénteken és szombaton délután 16 órakor.

A nyitási akció keretében 25% kedvezménnyel válthatók meg a jegycsomagok: a Zsolnay jegy, az Örökség jegy és az Időutazó jegy; az akció június 30-ig érvényes.

Ugyancsak látogathatók a ZsÖK belvárosi turisztikai attrakciói: az ókeresztény sírkamrákat bemutató Cella Septichora Látogatóközpont, az Ókeresztény Mauzóleum, valamint a Középkori Egyetem.

Cella Septichore

A Világörökségi séták keretében idegenvezető mutatja be az 1600 éves, föld alatti világ kincseit, ezek keddtől szombatig 16 órakor és vasárnap 11 órakor várják a látogatókat.

Aki még tovább merészkedne, az a Föld alatti Pécs – séta a város alatt című programon nemcsak az ókeresztény sírépítményeket ismerheti meg, hanem a közeli Pezsgőház alatti pincelabirintust is. A Littke Palace Pezsgőpincéjében, 5 szintes mélységben barangolva a vendégek megismerkedhetnek a Pezsgőházzal, a történelmi hangulatot idéző pincelabirintussal, és a hagyományos pezsgőkészítési eljárásokkal. Mindezt izgalmas zseblámpás szakasz és pezsgőkóstolás teszi felejthetetlenné. A program június 20-ától minden szombaton 11 órakor indul.

Munkatársaink minden helyszínen fokozottan ügyelnek a higiéniára, látogatóinkat pedig arra kérjük, hogy viseljenek szájmaszkot és tartsák a biztonsági távolságot a beltéri kiállításokon.

További információkat: itt  és itt találnak.

Forrás: ZsÖK sajtó

 

Kapcsolódó cikkünk: Kinyit néhány részegység a Zsolnay Negyedben

 

Hozzászólások