A műkörmös zselé nem is olyan régen újdonságként jelent meg a piacon, majd rekordsebességgel lett a vendégek kedvence. A legjobb tulajdonsága, hogy sok olyan problémát ki lehet vele küszöbölni, amiket a porcelánnal nem, így a sikere megkérdőjelezhetetlen.

a mukormos

Nem csodaszer, de igazán jó választás

Ahogy más sem, úgy a műkörmös zselé sem egy csodaszer, de rengeteg embernek segített abban, hogy olyan körmöket kaphasson, amilyet megálmodott. Na de lássuk, hogy mit tudunk erről az izgalmas anyagról!

Ez a zselé egy aránylag sűrű anyag, ami szerencsére önmagában szagtalan. Egy igazán természetes köröm készíthető belőle, amit könnyű megszokni és használni, nem is beszélve az utántöltésről. UV fényre köt, így tökéletesíthető, ameddig kell, és elkészíthető minden méretben.

Milyen zseléket ismerünk?

A zseléket megkülönböztetjük funkciójuk szerint, így létezik alapzselé, borítózselé, töltőzselé, esetleg körömágyhosszabbító zselé, valamint színes zselé. Nagyon fontos, hogy mindig azt használjuk, ami a munkafolyamat szempontjából a legjobb választás. Érdemes körülnézni a StudioFlash építő zselé kínálatában, garantáltan megtalálod a célodnak leginkább megfelelő készítményt!

Kötés szerint is megkülönböztetjük a zseléket. Vannak az UV fényre reagáló darabok, amik egy speciális UV lámpa alatt kötnek meg, valamint az aktivátoros zselék. Ezeket az jellemzi, hogy egy megadott anyagba mártva szilárdulnak meg. Ezek közül az előbbi a népszerűbb és az elterjedtebb, mivel az utóbbi alkalmazása kissé körülményes.

Sűrűségük alapján is megkülönböztetjük a zseléket. Az egyik csoportot alkotják a híg zselék, amik alapozásra szolgálnak, ilyenek a szín- vagy éppen a fényzselék. Ennél sűrűbbek tartoznak a másik csoportba, amik bár folyékonyak, mégsem csorognak le, hanem könnyen formázhatóak. Ezek a legjobbak az építési fázishoz.

Léteznek még savas és savmentes zselék is, sőt akár az eltávolítás módja szerint is megkülönböztethetjük őket. A legtöbb típust reszelni kell, míg mostanában jönnek divatba az oldható variációk is.

Kiknek ajánlott?

A műkörmös zselé viselése alapvetően mindenkinek ajánlott. De leginkább azok szeretik, akik allergiásak a porcelán valamelyik összetevőjére, vagy épp a liquid folyadék szaga az, ami kellemetlen számukra. A legjobb mégis akkor, ha olyan körmöt szeretne valaki, ami porcelánnal nagyon nehezen vagy épp nem lenne kivitelezhető, míg zselével igen hatékonyan el lehet készíteni.

Maga az elkészítés folyamata nem bonyolult, ám mégis alaposságot igényel. Mivel a méret meghatározása és a többféle zselé használata nagyon lényeges, így a legjobb, ha nem kísérletezünk otthon, vagy csak akkor, ha időnk, mint a tenger. A méret kialakítása után a különféle zselérétegek kerülnek felvitelre, majd a minta kialakítása során nagyon fontos a precíz és biztos kéz.

Ha megpróbálnád otthon, keresd a StudioFlash csapatát, és válaszd ki a hozzád illő készletet!

 

SZPONZORÁLT TARTALOM

 

Hozzászólások