2017. november 25-én, szombaton 16.00 órakor kezdődik a következő Montázs est a kecskeméti Katona József Könyvtárban. Sokan ismerik Zsigóné Kati népi iparművészt, a Tojásdíszítés Királynőjét, más néven az Ország Nyusziját.

Az örökké mosolygó, szeretetet sugárzó tekintetű Katikával éppen Katalin napján találkozhatnak az érdeklődők, a művészetek és a jóízű beszélgetések kedvelői. Közben az is kiderül majd, hogy férje: Zsigó József, leánya: Zsigó Katalin és unokája: Boros Panna hogyan segíti Katit a nemes és szép művészeti tevékenységében.

Kati MOTTÓját a weboldalán találtuk: 

Művészetem a gyökerek szeretetéből fakad, és ma a családom, a környezetem szeretetéből táplálkozik. A népművészettel való együttélés éppúgy lételeme életemnek, mint a nevetés.

Zsigóné Katival 2014-ben készült interjú a Montázsmagazinban. Igen sok érdekességet megtudhattunk belőle. ITT olvasható. Nyolcféle művészeti ágat művel otthonában:

1. Olajképek festése: Magyarország őshonos állatairól, lovakról, táj- és szentképek…
2. Bútorfestés
3. Falpingálás
4. Terítőket, blúzokat, mellényeket készít
5. Üveget fest, ikonokkal díszítve
6. Tányérokat, vázákat fest és karcol
7. Rozettás mennyezetet fest
8. Tojást díszít a világon egyedülállóan: közel 30 féle technikával, több mint 300 fajtát.

A Szerencsekerék című TV-műsorban

Idézet az interjúból:

Talán, mert szörnyű sorsom megtanított rá, igyekszem mindenkihez és mindenhez alázattal és jóindulattal fordulni. Vallom, az élet legfontosabb dolgait nem lehet pénzzel megvenni; én másféle értékeket gyűjtök. Legmagasabb emberi kapcsolatnak a barátságot tartom. Szép dolog az anyaság, a szerelem, de mindkettő akkor igazi, ha barátsággal párosul.”

Zsigóné Kati a férjével és a kisunokájával, Pankával

Zsigóné Kati és lánya, Kati

 

 

 

 

 

 

 

 

A beszélgetést moderálja: Weninger Endréné, a Montázsmagazin szerkesztője

Időpont: 2017. november 25. szombat 16.00-18.00 óra
Helyszín: Katona József Könyvtár nagyterme, Kecskemét, Piaristák tere 8.

Verset mond: Gyöngyösi Szabó Katalin. Énekel: Gödény Anikó.

 

A Montázsmagazin szerkesztősége és baráti köre egy jóízű beszélgetésre várja a kedves olvasókat, barátokat, ismerősöket! Legyél a vendégünk, legyél az olvasónk, szeretettel várunk!

www.montazsmagazin.hu

 

 

Hozzászólások