Zöld teával megelőzhető a rák – Mindig újabb és újabb csodaszerekről hallani, ami segíthet a rák elleni küzdelemben. Sokszor már csak legyintünk, hogy megint egy újabb szemfényvesztés. Legyintünk addig, amíg nem egy szerettünket vagy akár minket érint.

Amikor ez bekövetkezik, akkor minden követ megmozgatva, minden gyógymódot és „csodaszert” kipróbálva fogjuk mi is keresni a megoldást és a gyógyuláshoz vezető utat. Nem várjuk ölbetett kézzel, hogy a tudomány feltalálja végre az ellenszert. Nem is kell! De ne csak akkor kapkodjunk, ha már bekövetkezett a baj. Érdemes tudatosan élni, és megelőzni a betegségeket.

Hogy jön képbe a zöld tea?

A különleges japán zöld tea antioxidánsaival számos betegség kialakulását meg tudja akadályozni. A matcha a legfiatalabb tealevelekből készül, ezért koncentráltabban vannak benne jelen a tápanyagok. Nevezhetjük akár egy antioxidáns bombának is. Magas a polifenol tartalma, az egyik polifenol, az EGCG (epigallokatechin-gallát) rákellenes hatását már laboratóriumi kutatások is bizonyítják. Minden zöld teában jelen van az EGCG, de a matchában akár 100-szor több lehet, mint a többi zöld teában.

A matcha tea jótékony hatásai:

● Hosszantartóan biztosítja az energiát: természetes koffeinforrás, ami fokozatosan szabadul fel a szervezetben.

● Antioxidáns bomba: a szabadgyököket megköti, amivel a rákos sejtek kialakulását akadályozza meg, és az öregedési folyamatokat is lassítja.

● Nyugtató hatású: a theanin egy különleges hatóanyaga, ami nem csak a koncentrációt növeli, hanem ellazít és stresszoldó hatású.

● Ragyogó bőrt varázsol: segít a bőrszárazság megfékezésében, és az antioxidánsoknak köszönhetően a ráncok megjelenését is megakadályozza.

● Megvéd a betegségektől: nem csodaszer, csak egyszerűen a teában lévő katekinek antibiotikus és vírusölő hatással rendelkeznek, aminek köszönhetően erős marad az immunrendszerünk, így meg tudnak védeni a betegségektől.

● Vérnyomás és koleszterincsökkentő hatású.

Fogyást elősegítő hatása is van: egyszerűen csak felgyorsítja az anyagcserét, aminek következménye a természetes súlyvesztés.

● Zsírt éget: edzés előtt fogyasztva akár 25%-kal több zsírégetésre is képes lesz a szervezetünk.

● Méregtelenít: a klorofill egy természetes méregtelenítő és vízhajtó vegyület. Szervezetünkből így gyorsan és hatékonyan távoznak a káros anyagok.

A matcha tea hatása a rákos sejtek ellen

Több kutatás és tudományos vizsgálat is igazolja, hogy a matcha tea gátolja a rákos sejtek kialakulását. Daganatos betegségek esetén is vannak már pozitív tapasztalatok a matcha tea, mint kiegészítő kezelés használatáról. De miért várnánk meg, amíg megtörténik a baj, ha bizonyítottan meg is előzhetjük?

 

 

Hozzászólások