A micellás víz és kendő az arctisztítás egyik legújabb eszköze. Egyre elterjedtebb a használata, így napjainkban már sok nő használja a micellás arctisztítót a korábban megszokott szappanos vagy alkoholos lemosókkal vagy a sima vízzel szemben.

A rendszeres és alapos arctisztítás szerepe

Nem lehet elégszer hangsúlyozni a napi rendszerességű és alapos arctisztítás fontosságát. Ugyanis a sminkmaradványok, valamint a napközben a bőrre rakódott szennyeződések bizony nem tesznek jót a bőrnek. A le nem mosott púder és szemceruza elsősorban esztétikai szempontból kerülendő, a bőrön hagyott szennyeződések (por, izzadság) viszont már károsítják is a bőrt. Eltömítik a pórusokat, irritáció alakulhat ki, valamint a bőr is sokkal érzékenyebb lesz.

Végezetül pedig az arcszérumok, szemránckrémek, arckrémek nem tudják kifejteni megfelelő módon a hatásukat, ugyanis nem tudnak kellőképpen beszívódni a bőrbe.

Az alapos arctisztítás igazi kihívás

A vízálló sminkek korában olykor komoly kihívást jelent a nők számára az alapos és megfelelő arctisztítás. Az egyik problémát rögtön az ideális arctisztító megtalálása okozza. Sok esetben ugyanis nem ajánlott ugyanazt az arctisztítót alkalmazni a szemre, mint az arcra. A szemhéj egy kifejezetten érzékeny terület, hiszen nagyon vékony a bőr.

Az alkoholos és szappanos arctisztítók viszont nagy mértékben szárítják a bőrt, valamint irritációt is okozhatnak, a víz pedig kémiai szempontból nem képes a zsír maradéktalan eltávolítására. Sokaknak pedig már az is nehézséget okoz, hogy a vatta érintése kellemetlen a bőrük számára.

A bőr számára jelentős károkat tud okozni egy nem eléggé körültekintően megválasztott arctisztító. Mindezekre a problémákra nyújtanak megoldást a micellás arctisztítók, amelyek amellett, hogy alapos tisztítást garantálnak, még gyengédek is a felülethez.

Mi az a micella?

A micella egy olyan alkotóelem, amely felépítésének köszönhetően könnyedén magához vonzza mind a sminkmaradványokat, mind pedig a szennyeződéseket. A micellák apró mikrogömböcskék, amelyekben található poláris és apoláris részecske is. Előbbi vízkedvelő, míg utóbbi zsíroldékony. A micellás tisztító bőrrel való találkozását követően ezek a gömbök megnyílnak, és magukhoz vonzzák a zsírt. Emellett pedig nyugtatja a bőrt, és még a nedvességtartalmát is pótolja.

A Helia-D kiváló arctisztító termékei igazán sokrétűek, mert számos elvárásnak kell megfelelniük. Mindenki megtalálhatja a számára ideális arctisztítót. Minden készítmény gyengéden, ám hatékonyan tisztít, könnyen és kíméletesen távolítja el a sminket és a szennyeződéseket, valamint nyugtatja és ápolja is a bőrt.

A micellás sminklemosó és arctisztító kendőnek köszönhetően pedig már bárhol és bármikor könnyedén elvégezhető az arctisztítási rituálé, amelyről nem szabad megfeledkezni még egy igazán fárasztó és hosszú nap végén sem.

 

 

Hozzászólások