A Piarista Iskolában 2015. október 16-án került megrendezésre a városi angol verseny a nyolcadikos korosztály számára. Ez már a 18. ilyen jellegű verseny, melynek során a nevező diákok egy egész délutánt töltöttek a Piarista Iskola Czollner téri telephelyén, hiszen ez a  szép környezet ad otthont immár negyedik éve a Piarista Iskola felső tagozatának.

 

angol_verseny4

 

Ebben az évben a természet- és környezetvédelem volt a verseny témája. A résztvevő diákok egy sokrétű írásbeli megmérettetés után saját kiselőadásokkal készültek, melyeket elő kellett adniuk a zsűrinek, és társaiknak. Nagyon jó volt látni, hogy a hasonló korú, más-más iskolából érkező diákok milyen lelkiismeretesen készültek, és ügyesen szerepeltek.

Résztvevő iskolák voltak ebben az évben:

Arany János Ált. I. Lánchíd Utcai Sport Általános Iskolája,
Bányai Júlia Gimnázium, Corvin Mátyás Általános Iskola,
Katona József Gimnázium, Református Általános Iskola,
Vásárhelyi Pál Általános Iskola, és természetesen a Piarista Iskola.

 

angol_verseny1

A zsűri tagjai

Az angol nyelvi verseny zsűrije két első helyezettet hirdetett azonos pontszámmal:

  1. Ádám Vivien (Corvin Mátyás Általános Iskola) és Almási Mirkó (Katona József Gimnázium) lett.
  2. Második helyet ért el Harnos Botond (Katona József Gimnázium)
  3. a harmadik helyen Kreidli Petra (Corvin Mátyás Általános Iskola) végzett.

 

angol_verseny3

 

A verseny ponteredménye igen szoros volt. A Piarista Iskola két tanulója is előkelő helyezést ért el; Rebek Réka  – az első helyezettől csupán 4 ponttal lemaradva – ötödik, és Kovács András hatodik lett.

 

angol_verseny2

 

A versenyt Galikné Bertus Annamária és Horváth Orsolya szervezte. A szervezőknek gratulálunk a fantasztikusan jól megszervezett vetélkedőhöz, a felkészítő tanároknak pedig a diákok tudásához, talpraesettségéhez, mellyel az idegen nyelvet használni tudják! A versenyzőknek pedig további sok sikert az idegen nyelv tanulása terén!

 

W. E.

 

 

 

Hozzászólások