Csehov: A három nővér – A Film-Színház-Klub sorozat következő előadása 2018. április 30-án, hétfőn 18.00 órakor  a Hírös Város Turisztikai Központban. A havonta megrendezésre kerülő program keretében a kecskeméti Katona József Színház archívumából vetítenek egy-egy emblematikus előadást. Az est felvezető beszélgetéssel indul, és kötetlen eszmecserével zárul, ahol az aktuális produkció egyik alkotójával találkozhatnak a kedves nézők. A klub házigazdája Tóth Kata, a színház rendezőasszisztense, dramaturgja.

Harmadik alkalommal A. P. Csehov  A három nővér című  művének színpadi változatát láthatják, melyet a 2009/10-es évadban  állított színpadra Szász János. Egy kisváros. Olyan, mint a többi, ahol az élet a normális mederben folyik, vagyis kinek megnyugtatóan, kinek lehangolóan eseménytelenül. Egy ház, ahol – mint valami örök társbérletben – mindenki összetalálkozik, ahol el sem bújhatnak egymás elől. Lázas tekintetek, világmegváltó gondolatok, szüntelen boldogságkeresés; lobogó és elhamvadó szenvedélyek.

A létezés alapvető öröme – állandó sürgés és forgás, lassú karnevál, álarctalan bál –; sírás és sok nevetés: a könny ugyanaz marad. Férfiak hada és néhány fiatal nő, köztük a drámairodalom legismertebb triásza: Irina, Mása, Olga. Egymás mellett róják útjukat, de nem együtt. Érzik az élet súlyát, mégsem találják az élet értelmét – talán nem is jól keresik. Bármerre forduljon is a három nővér tekintete, bárhogy alakuljon is a sorsuk, egy nem változik: mennének. Innen? El! De hová? Reménytelen. Lehetetlen. Maradnak. Itt. Együtt mégis. Valahol, Oroszországban. Vagy másutt…?

Főbb szerepekben: Bognár Gyöngyvér,Danyi Judit, Magyar Éva, Trokán Nóra, és Fazakas Géza látható.
Meghívott vendég: Danyi Judit.

Belépődíj: 600Ft, (Diák és nyugdíjas kedvezmény 50%. Csoportos jegy vásárlása esetén 15% kedvezmény), melyek megválthatóak online és a színház  ismert jegypénztáraiban:

– Katona József Színház (Kecskemét, Katona J. tér 5.) K-P- 18 óráig, tel: 75 501 174, vagy  177
– Kelemen László Kamaraszínház (Kecskemét, Rákóczi út 15.)
– Hírös Város Turisztikai Központ K-P 13-17 óráig, tel: 76 501 176

 

 

 

Hozzászólások