Az Amerikai Egyesült Államok fővárosa évről évre egyre felkapottabb úticélnak számít már az európai turisták körében is. Washington D.C. többek közt olyan egyedülálló látnivalókkal kecsegtet, mint a Capitolium, a Lincoln-emlékmű vagy a Fehér Ház. Nem is beszélve a temérdek ingyenes múzeumról és gasztronómiai különlegességről.

fotó: David Mark – Pixabay

A metropolisz ráadásul idén nyártól már a magyarok számára is könnyebben elérhető lesz. A LOT légitársaság új járata ugyanis 2020 júniusától közlekedik Washington és Varsó között.

Az elmúlt évtizedekben folyamatosan nő a magyar turisták száma az Amerikai Egyesült Államokban. Ráadásul megfordult az a tendencia is, hogy túlnyomó többségben New Yorkot keresik fel honfitársaink. Washington D.C. dinamikusan fejlődik, számos történelmi épülettel rendelkezik, és a városvezetők gondosan ügyelnek arra, hogy a külföldiek is jól érezzék magukat a metropoliszban.

National Mall – fotó: David Mark – Pixabay

Az amerikai fővárosban tökéletes kikapcsolódási lehetőséget nyújt a Nationall Mall nevű nemzeti park. Az amerikai nemzeti szimbólumokkal teli területet évente mintegy huszonötmillióan keresik fel a világ minden tájáról. Itt található többek között a Capitolium, amely az amerikai nép és az amerikai törvényhozás szimbóluma, továbbá a Washington-emlékmű, a Thomas Jefferson-emlékmű és a Lincoln-emlékmű is.

Washingtonban járva természetesen a kihagyhatatlan látnivalók közé tartozik a Fehér Ház, ami az ország mindenkori elnökének hivatalos lakóhelye és munkahelye. Szintén érdemes ellátogatni a Nemzetközi Kémmúzeumba, ahol megismerhetjük a kémkedés történetét és modernkori szerepét.

Ingyenes múzeum – fotó: Brent Connelly – Pixabay

A település számos ingyenes programmal kecsegtet, ezek közül az egyik legnépszerűbb a Smithsonian Nemzeti Állatkert, ahol egzotikus élőlényekkel találkozhatunk. De olyan neves múzeumokba is belépőjegy nélkül mehetünk be, mint a Nemzeti Légi és Űrmúzeum, a Nemzeti Természettudományi Múzeum vagy a Nemzeti Művészeti Galéria.

fotó: David Mark – Pixabay

Egyre könnyebben repülhetünk Washingtonba

Washington D.C. ma már egyáltalán nem elérhetetlen úti cél a magyarok számára sem. A LOT légitársaság a napokban jelentette be, hogy 2020 júniusától hetente háromszor indítanak járatot Varsó és az amerikai főváros között. A több mint hétezer kilométeres távolságot bő kilenc óra alatt teszi majd meg az új járat.

Nekünk, magyaroknak ez azért is örömhír, mert Budapestről naponta hat járat is indul Varsóba, így már egyetlen gyors átszállással is megtervezhető az utunk Washingtonba – adta hírül a Discover America Hungary Egyesület.

A LOT egyébként Budapestről jelenleg heti három, áprilistól heti négy, májustól pedig heti hét járatot indít a New York-i John Fitzgerald Kennedy nemzetközi repülőtérre, de Varsóból Washington mellett Chicagóba, Los Angelesbe, Miamiba, augusztustól pedig San Franciscóba is elrepülhetünk velük.

A légitársaság hosszútávú járatait a Boeing 787-es Dreamliner repülőgépekkel repüli, ezek a típusok jelenleg a legmodernebbek a piacon.

Farkas Miklós, a Discover America Hungary elnöke kiemelte: egyre könnyebb elérni a keleti parti nagyvárosokat Magyarországról.

“New York mellett több és több utas látogat minden évben Washingtonba, Philadelphiaba és Bostonba is. Immár az új washingtoni LOT járatnak köszönhetően nem muszáj New Yorkból oda-vissza utazgatnunk, hanem kényelmesen elrepülhetünk Washingtonba egy átszállással, és hazajöhetünk New Yorkból közvetlen járattal. A nagyvárosok között pedig a legegyszerűbben 2-3 órás vonatúttal utazhatunk városközpontból városközpontba. Így nem kevés utazással töltött időt és pénzt spórolhatunk meg, mégis legalább az egyik irányban élvezhetjük a közvetlen járat nyújtotta előnyöket.”

Forrás: Koczka Máté / PR tanácsadó

 

Hozzászólások