Nürnbergben az Óvárost 7-8 méter magas fal övezi, amelyet bástyatornyokkal erősítettek meg. A híres mesterdalnokok nyomdokain indulunk sétálni, láthatjuk a Szent Lőrinc-templomot, a Szentlélek kórházat, a Miasszonyunk-templomot, a régi Városházát, Albrecht Dürer házát és a nürnbergi vár pompás épületegyüttesét. Ezt követően nézelődhetünk a főtéren, illetve a város több terén és utcáján található adventi vásárban.

Leírhatatlan élmény a romantikus Rothenburg szívében tett látogatásunk is, ahol a világon talán a legnagyobb választékban kínálnak karácsonyi ajándékokat. Az ott töltött napok során megtudhatunk minden titkot a német adventi hagyományokról, emellett a város történelmi múltjával, nevezetességeivel is megismerkedünk.

A mesebeli középkori városkában rendezték meg 1393-ban az első adventi vásárt. Ez a város őrzi legjobban a régi hagyományokat. Legfontosabb látnivalói a Spital-bástya és a gótikus Szent Jakab-templom. Itt található egy karácsonyi múzeum is, ahol díszeket és faállítási szokásokat mutatnak be a 16. századtól kezdve.

Soós Zoltán

(hirosguide@freemail.hu, 06-30-265 1970)

2012. december 8.

Hozzászólások