Beköszöntött a hideg, eljött a karácsony és az év vége. Sokan egy kellemes utazással pihenik ki az egész éves hajtást. Ilyenkor legalább annyira érdemes Amerikába látogatni, mint a nyári időszakban, hiszen a síparadicsomoktól a trópusi partokig ezer természeti szépség közt választhatunk. Amerikai úticél télen is…

 

Télből a nyárba

Ha nem rajongunk a hosszú repülőutakért, érdemes megcéloznunk FLORIDÁT!

A keleti parton fekvő államba a legbarátibbak a repülőjegyárak: már 120-150 ezer forint közt is találunk jegyeket az oda-vissza útra. Az államot sokan Miamival azonosítják, de érdemes tisztában lennünk vele, hogy a legnagyobb város mellett még számtalan izgalmas úticélt kínál, ahol kevesebb költekezéssel is megúszhatjuk. Floridában a kettőtől az öt csillagig mindenki talál a pénztárcájának megfelelő szállást.

Még maguk az amerikaiak is előszeretettel utaznak északról délre, hiszen ebben az államban télen is hétágra süt a nap, és a tengerparton is lehet sütkérezni. Akár karácsonykor is vár bennünket a Florida Keys szigetvilága a pazar naplementékkel és színes halaktól hemzsegő korallzátonyokkal. A viktoriánus villákkal teli Key West különleges hangulatú nyaralóhely, ahol a horgász szenvedélyünknek is hódolhatunk.

Disneyland, Orlando

Orlandóban elkápráztat a Disneyland mesevilága, ami a langyos időben is varázslatos karácsonyi hangulatot garantál a kicsiknek és nagyoknak, míg a filmrajongók az Universal Studiosban például Harry Potter kalandjait is átélhetik.Ha ide eljutottunk, már vétek lenne kihagyni a Kennedy űrközpontot, ahol az Apollo űrhajókapszulát is megtekinthetjük. Ez aztán igazi amerikai úticél!

Havas élmények Amerika-szerte

Ha a keleti parton a tengerpart helyett inkább kulturális élményekre vágyunk, NEW YORK szintén azon városok egyike, amelyek minden évszakban más arcukat mutatják. De bármikor feledhetetlen élményt nyújtanak a látogatóknak. Ha még a tél során sikerül ide ellátogatnunk, semmiképp ne hagyjunk ki egy jó korizást az art deco felhőkarcolók tövében!

Amerikában persze ennél intenzívebb téli sportokból is kivehetjük a részünket, hiszen egymást érik a síparadicsomok. A Sziklás-hegység zord csúcsai közt fekszik ASPEN ÉS VAIL, melyek a világ egyik legfelkapottabb síközpontjai. Itt luxuskörülmények közt élvezhetjük a lesiklásokat. Innen érdemes ellátogatni Colorado állam drámai hegyek közt fekvő fővárosába, Denverbe is. Különleges amerikai úticél lehet!

De bármilyen furcsán is hangzik, Kalifornia is kiváló helyszín a síelők számára! Sierra Nevadában Mammoth Lakes várja a síszezonban a látogatókat, ahonnan nem kevésbé lenyűgöző a havas csúcsok látványa. Ha pedig egy San Francisco-i kiruccanást koronáznánk meg egy havas élménnyel, akkor vár minket a Heavenly Ski Resort. Innen a Lake Tahoe tükrére nyílik elképesztő kilátás – ajánlja a figyelmünkbe Farkas Miklós, a Lupus-Travel Utazási Iroda tulajdonosa.

Természeti szépségek

Hogy hová nem érdemes ilyenkor ellátogatni? A nemzeti parkokat sok helyen hó takarja: a Yosemite ilyenkor részben le is van zárva, de a Grand Canyonban is mínusz fokok uralkodnak. Nem így LAS VEGASBAN, ahol a sivatagi klíma ilyenkor is garantálja a kellemes, tavaszias időt, ami talán még megfelelőbb egy izzasztóan izgalmas pókerjátszmához, vagy egy barangoláshoz a Stripen, mint a fullasztó nyári hőség.

Ha pedig nem vágyunk másra, csak a pihenésre egy különleges, egzotikus és semmihez nem hasonlítható környezetben, akkor célozzuk meg a HAWAII-SZIGETEKET! Ide érdemes minimum 10 napra utaznunk, hogy kipihenjük a repülőutat, és kiélvezzük a szigetvilág szépségeit. Ez igazán nagyszerű amerikai úticél!

A szigetek közül O’ahu a mozgalmas turistaközpont, ahol a szörfleckéktől kezdve az ikonikus Pearl Harbor kikötő felderítéséig rengeteg program közül válogathatunk, de akkor sem járunk rosszul, ha csak csodáljuk a vulkánokkal, trópusi orchideákkal és zöld hegycsúcsokkal tarkított, egyedülállóan gyönyörű tájakat.

Kennedy Space Center

A Discover America Hungary Egyesületről (Discover America Committee Hungary – Röviden DAC):

A 2010-ben alapított Discover America Hungary Egyesület (DAC) küldetése, hogy aktívan támogassa az amerikai idegenforgalmat. Tagjai utazási irodák, légitársaságok, szállodák, idegenforgalmi hivatalok, és az USA-ba irányuló magyar turistaforgalom élénkítéséért elkötelezett más cégek, magánszemélyek.

Az egyesület széles körben népszerűsíti az Amerikai Egyesült Államok által kínált bámulatos turisztikai látnivalókat és programlehetőségeket. Ezzel inspirálja az utazókat, hogy fedezzék fel az országot. A DAC szorosan együttműködik az Amerikai Nagykövetség Kereskedelmi Irodájával. Az Egyesült Államok mint turista desztinációért felelős marketing szervezete, a Brand USA is a partnere.

 

Forrás: KOCZKA MÁTÉ / PR tanácsadó