Hatodik alkalommal kerül megrendezésre a Fővárosi Palotakoncertek programsorozat a Magyar Kamarazenekar szervezésében. A nyitóhangversenyre ezúttal a Festetics Palota különleges szépségű Tükörtermében kerül sor.

fovarosi palotakoncertek

Virtuóz műsorral nyitják meg a VI. Fővárosi Palotakoncerteket.

Az immáron hagyománnyá vált Fővárosi Palotakoncertek programsorozat keretében a Magyar Kamarazenekar és meghívott szólistái évről évre Budapest patinás palotáiban adnak koncerteket, egyúttal megismertetik a közönséggel az épületek történetét, érdekességeit. A résztvevők eddig olyan csodálatos helyszíneket járhattak be e komplex program keretében, mint a Pesti Vigadó, a Duna Palota, a Magyar Rádió Márványterme, a Benczúr Ház, a Stefánia Palota vagy a Károlyi Palota.

A VI. Fővárosi Palotakoncertek nyitóhangversenyére a Magyar Kamarazenekar december 17-én 19.00 órától várja a közönséget a Festetics Palota Tükörtermében, az épület miliőjének megfelelő műsorral.

A koncertmester Bánfalvi Béla Liszt- és Bartók-Pásztory-díjas hegedűművész, a hangverseny szólistája Sztathatosz Sebestyén görög-magyar származású, virtuóz hegedűművész, aki rendkívül fiatal kora ellenére máris meghódította a világ legrangosabb színpadait, zenekarait és versenyeit. A műsoron elhangzanak többek között Vivaldi, Saint-Saens és Michael Haydn gyönyörű művei. Az est házigazdája: Zelinka Tamás. A programsorozat következő, második koncertjére január 27-én kerül majd sor a Nádor Teremben. 

Sztathatosz Sebestyén

A Magyar Kamarazenekart mind Magyarországon, mind nemzetközi téren nagy elismerés övezi. A magyar és külföldi rangos fesztiválok, koncerttermek rendszeres fellépője, világhírű magyar és külföldi szólistákkal dolgozik együtt. Repertoárjában fellelhető a klasszikus zene- és operairodalom jelentős része.

A Magyar Kamarazenekar alapítója és koncertmestere Bánfalvi Béla hegedűművész. Szólistaként és együtteseivel bejárta a világot, több mint hatvan lemeze jelent meg. Művészeti munkásságáért többek között Liszt Ferenc-díjjal, két alkalommal Bartók-Pásztory-díjjal, valamint a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjével tüntették ki.

Bánfalvi Béla

Jegyek kaphatók az ismert jegyirodákban; a Jegy.hu és a Broadway Jegyiroda országos hálózatában 3990 Ft-os egységáron.

VI. Fővárosi Palotakoncertek programsorozat – Nyitóhangverseny

Időpont: 2022. december 17. szombat, 19:00

Helyszín: Festetics Palota – Tükörterem (1088 Budapest, Pollack Mihály tér 3.)

 

Hasonló cikkünk:

V. Fővárosi Palotakoncertek – 10 éves a Magyar Kamarazenekar