Szlávics Anna és Rock Tamás szerzőpáros zenekara, a Cirkusz-KA 2009-től működik, saját dalaikból álló repertoárjukkal bejárták Európa legtöbb szegletét, de még messzebbre is elvitték, decemberben például Kairóban koncerteztek.

cirkuszka1

Álomvilágzenéjük – nem kell ennél találóbb stílusmeghatározás – központjában a magyar nyelven megszólaló szabad versre emlékeztető, álomszerű dalszövegek, Tamás virtuóz gitárjátéka áll. A dalok és mondanivalók finom akusztikus hangszerelésben és jazz-harmóniák sűrű szövetébe ágyazva. Nagybőgőn Szalay Tamás Géza, ütőhangszereken Clemente Gábor mára a kvartett felállás állandó tagjai, de Szlávics Anna és Rock Tamás dalai számos magyar és külföldi vendégzenész hangszeréből is felcsendültek már.

A Cirkusz-KA 2015-ben teltházas lemezbemutató koncerten a Budapest Jazz Club-ban mutatta be  Tavak és tengerek (Lakes and Seas) című második nagylemezét, ami a pozitív kritikák és a közönség szeretetén túl az angol Worldmusic Network világzenei dalversenyén második helyezést ért el, a zsűriben többek között a BBC zenei szerkesztőivel.

cirkuszka2

Szitás Balázs rendezővel közösen hoztuk létre Városi mese című koncertszínházi előadásunkat,  régi és új Cirkusz-KA dalokat szőve egy se vele- se nélküle szerelmi történetté. Vándorcirkusz, meseerdő, utazások térben és időben, egy nő élettörténetének álomszerű kulisszái előtt és mögött. Bár a színház, mint egy plusz elem került a dalok köré, új kihívás volt a prózai összekötők megformálása, főleg, mert Balázsnak nagyon konkrét és számomra sokszor váratlan elképzelése volt, hogy hogyan szólaljon meg a szöveg, mintegy ellenpontjaként a harmonikus és lírai szépséget megjelentető daloknak. Persze a zenéhez is hozzányúltunk, jelentősen áthangszereltük a dalokat. A munka során oda-vissza működött a kétféle világlátás, Balázs színházi- és a mi zenei közelítésünk a színpadhoz. Hogy a végeredmény mennyire nyeri el közönség tetszését, hamarosan kiderül.

A koncert CD+DVD dupla lemezes kiadvány a NarRator Records gondozásában készült el és már kapható a boltokban. A zenekar koncertjein, legközelebb január 12-én a Budapest Club-ban lesz megvásárolható.

Bővebb információ a Budapest Jazz Club oldalán és a koncert facebook oldalán található.

Forrás: Cirkusz-KA sajtóközleménye

Hozzászólások