Vajas kifli – Ha kenyerünk fogytán netán, de van otthon hozzávaló, néhány finom vajas kifli a reggelihez-vacsorához egy óra alatt elkészülhet.

Hozzávalók:

  • 70 dkg liszt,
  • 2,5 dkg élesztő,
  • 2 dl tej,
  • 1 kk. cukor,
  • 2 kk só,
  • 5 dkg vaj,
  • 1 db tojás

………..

  • 2 dkg olvasztott vaj megkenéshez,
  • 1 tojás a teteje megkenéséhez
Vajas kifli

2 dl tejben 1 kk. cukorral az élesztőt felfuttatjuk, hozzákeverjük a többi összetevőhöz. (Én a kenyérdagasztó-géppel szoktam összedolgoztatni.)

A tésztát 4 részre osztva, egyenként kerekre nyújtva, 8 cikkre vágjuk, megkenjük az olvasztott vajjal. Majd kivülről befelé felterkerjük, és sütőpapírra tesszük.

1/2 órát langyos helyen kelni hagyjuk, majd megkenjük tojással a tetejét.

180 fokon sütjük alul-felül hőlégkeveréssel.

A sütő aljába egy hőálló edénybe vizet teszünk.

Kivéve a sütőből a tepsit letakarjuk konyharuhával és egy másik tepsivel.

Így finom puha kifliket kapunk.

vajas kifli

Kencékhez, így a PetrezselyMEK krémjéhez is kiváló…

 

Antalffy Yvette

 

Kapcsolódó cikkünk

 

Hozzászólások