Mindenki emlékszik még arra a válságokkal teli időszakra, amely 2008-ban kezdődött. Az állások terén is érezhető volt, hogy nagyon kevés lehetőséget kaptak azok a fiatalok, akik ezidőtájt kerestek munkát.

Országos kiterjedésű a munkaerőhiány

Míg a fent említett időszakban az álláslehetőségek voltak ritkák, mára a munkaerőhiány a probléma. A jelentkezők száma folyamatosan csökken, és sokkal több erőfeszítésbe kerül betölteni egy pozíciót, mint nem sokkal ezelőtt. Az ország keleti részén elsősorban a termelési szektorban kevés a munkavállaló, és ez a nyugati területre is igaz, továbbá hiány van a szellemi területeken is.

allasok

Ez a fajta tendencia a különböző korcsoportok munkavállalói kedvén is megmutatkozik, mind a diák, mind a nyugdíjas jelöltek is hiányoznak a piacról.

A mai álláskeresőnek tehát adott, hogy számtalan lehetőség közül válogasson. Aki a termelésben képzeli el a jövőjét, illetve fémipari szakképzettséggel rendelkezik, azokat tárt karokkal fogadják az autóiparban. Ugyanide várják a frissen végzett gépészmérnököket is, akik tudásukkal nagyban hozzájárulhatnak az innovatív technológiák fejlesztéséhez, és megbecsült tagjai lehetnek a nagyvállalatoknak.

A legkülönbözőbb állások közül lehet válogatni

A termelői szektoron túl számos munkalehetőség közül válogathatnak azok, akik a WHC által kínált állások között nézelődnek. A szakmunkások örömére olyan pozíciók nyitottak, mint a villanyszerelő, a CNC gépkezelő, a karbantartó vagy a hegesztő.

A vendéglátóipar mindig tárt karokkal fogadja a jelentkezőket, készséggel alkalmaz szakácsokat. A különböző adminisztrációs feladatokra szívesen alkalmaznak a cégek részmunkaidőben kismamákat, nyugdíjasokat vagy diákmunkásokat, mivel motiváltak, és kellő figyelemmel végzik el a rájuk bízott feladatokat. A csomagolásra és minőség-ellenőrzésre, illetve a betanított operátori lehetőségre is mindig akad nyitott hely azok számára, akik nem rendelkeznek különösebb szakképesítéssel, de jól teljesítenek egy feladat betanulása után.

Rakódómunkásokra mindig nagy szükség van, és népszerűek a különböző gépkezelő pozíciók is. A logisztika területén állandó a munkaerőhiány, hiszen a szállítmányozás folyamatosan nő a gazdaság növekedésével.

Minden korosztályra szükség van

A rengeteg lehetőség miatt nem csak az aktív korú munkavállalóknak van lehetőségük arra, hogy dolgozzanak, a diákok, kismamák és nyugdíjasok is esélyt kapnak. A vendéglátóipar ebből a szempontból kiemelt jelentőséggel bír, hiszen az olyan időszakokban, amikor felívelőben van a turizmus, sok extra munkaerőre is szükség van.

Hasonló jelentőségű még ebből a szempontból a termelői iparág is, ahova szívesen várják a gyakornoki pozíciókat betöltő fiatalokat. Jól érzékelhető tehát, hogy a jelenlegi munkaerőpiacon mindenkire szükség van, hiszen naponta vannak olyan új állások az érdeklődök számára, amelyek betöltése egyre több időt és energiát igényel.

 

SZPONZORÁLT TARTALOM

 

Hozzászólások