Szeptember 7-én nemcsak a swing kedvelőit várják a Városmajori Szabadtéri Színpadon a Budapesti Nyári Fesztivál záró koncertjén, hanem a fiatalon elhunyt brit soul énekesnő, Amy Winehouse rajongóit is. Szűcs Gabi koncertjén az ő dalai csendülnek fel, az est sztárvendége az idén húsz éves jubileumát ünneplő Cotton Club Singers lesz.


Szűcs Gabit és zenekarát az igényes zenehallgatók jól ismerik, a legendás formáció alapítójaként régóta a swing szerelmeseinek kedvence. Hazai és nemzetközi fesztiválok állandó szereplőjeként szólóban is évek óta meghatározó egyénisége a zenei életnek.

Tavaly év végén jelent meg első önálló albuma, a Swinging Amy, amelyen Amy Winehouse legismertebb, legjobb dalait szólaltatja meg swing átiratban. A népszerű dalok ezáltal új értelmet nyernek és új színekkel gazdagodnak. A zenék feldolgozását Kuzbelt Péter szaxofonos, a Showder Band vezetője készítette. Szórakoztató, szívbe markoló, a jazz és a swing legszebb hagyományait vegyítő zenei csemege várja tehát a Városmajori Szabadtéri Színpad közönségét szeptember 7-én, vasárnap este.

A koncerten meglepetésvendégként Szűcs Gabi egykori társai is a színpadra állnak: Kozma Orsi, László Boldizsár és Fehér Gábor öt év után először lép fel együtt, hogy a Cotton Club Singers a tőle megszokott felállásban és színvonalon csatlakozzon az Amy előtti tisztelgésben.

Bővebb információ és online jegyvásárlás: www.szabadter.hu

Forrás: OTS

2014. szeptember 1.

Hozzászólások