Induljunk közös felfedező utakra! – Új vizeken a Nemzeti Filharmonikusokkal – Izgalmas utazás, felfedezés, kalandozás.

nemzeti filharmonikusok

Fotó: Hargitay Olivér

Ez nem egy kalandfilm előzetesének beharangozója, hanem egy személyesen is átélhető, igazi élményeket nyújtó program összefoglalója. Ki ne szeretne ismeretlen vizeken hajózni?

A Nemzeti Filharmonikusok új évadjának programkínálata igazi zenei utazást kínál, ahol a zenetörténet kincseit, ritkaságait fedezhetik fel a hangjegyek szerelmesei.

Az új évad jelmondata is ehhez kapcsolódik: induljunk közös felfedező utakra! A zenei expedícióra különféle bérletek válthatók (Kocsis, Kobayashi, Ferencsik, Lukács és Pászti bérlet), melyek belépést nyújtanak a legszebb hangversenytermekbe, a Müpa Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermébe, a Zeneakadémia Nagytermébe és a Pesti Vigadó dísztermébe.

A 2022/23-as évadban a szimfonikus repertoár mesterművei, az oratorikus irodalom remekei és több évszázad számos reprezentatív versenyműve, sőt egész estés hangversenyszerű operaprodukciók fognak felcsendülni az ikonikus falak között. Hallhatunk olyan slágereket, mint Chopin f-moll zongoraversenye és Dvořák Újvilág-szimfóniája, Csajkovszkij V. szimfóniája és Berlioz Fantasztikus szimfóniája, Verdi Trubadúrja, Mendelssohn Olasz szimfóniája, Haydn Katona-szimfóniája és Schumann II. szimfóniája.

Felcsendülnek Kodály változatai a Fölszállott a páva dallamára, megszólal a nagy magyar mester Budavári Te Deuma, Brahms annak idején éppen Budapesten bemutatott B-dúr zongoraversenye és I. szimfóniája, Richard Strauss életöröm-ittas Don Juanja.

Fotó: Berényi Gyula

Induljunk közös felfedező utakra! – Érdemes lesz vitorlát bontani a Nemzeti Filharmonikusok Zenekarával!

 

Forrás: Momentum Mundi Bt.

Hasonló cikkünk:

“Legyen a zene mindenkié!” – A magyar klasszikus zene napján

 

Hozzászólások