2017. március 10-től újabb látványossággal bővül a szarvasi Mini Magyarország makettpark. Az  eddigi közel száz maketthez Kárpátalja és Észak-Erdély legszebb épületének kicsinyített másai csatlakoznak, köztük például a Munkácsi vár, a Vereckei Hágó Emlékmű, és  a Szatmárnémeti  Zsinagóga épületei. 

A mintegy 500m²-es átadásra váró, dimbes-dombos területen az új maketteken kívül, alagúton, viadukton keresztül zakatolnak, majd a kisvonatok a több, mint 100 m hosszú sínpáron. Szarvas leglátogatottabb turisztikai attrakciója a Mini Magyarország makettpark, ahová tavaly 92 ezren
látogattak el, hogy részt vegyenek egy mini országjáráson, megcsodálják az ország történelmi jelentőségű épületeit, gombnyomással indítsák a Magyarország leghosszabb kültéri vasúti pályáján haladó vonat maketteket.

Az év minden napján látogatható Mini Magyarország makettparkban a Parlamenthez, az esztergomi bazilikához,  az egri várhoz, Déva várához, a Kassai Dómhoz idén csatlakoznak Kárpátalja és Észak-Erdély legszebb épületei. Többek között Huszt vára, a Beregszászi Főiskola, az UNESCO világörökségét képező Kárpátok fatemplomai közül a körösmezői fatemplom, az uzsoki Szent Mihály arkangyal templom épületei kerülnek be a látványosságok közé.


Újabb méterekkel bővül a vasút makett hálózat, ahol gombnyomásra indítható több szerelvény, mint például a történelmi jelentőségű Gulag vonat is.
Hiszen a szarvasi Mini Magyarország makettpark nem csak magával ragadó turisztikai látványosság, hanem történelmi, kulturális és építészeti ismereteket is közvetít az oda látogató felnőttek és gyermekek számára. Az újdonságok már péntektől megcsodálhatóak.

A Mini Magyarország Makettpark weboldala

Forrás: Mini Magyarország Makettpark

 

Hozzászólások