A Kecskeméti Piaccsarnokban újabb színnel bővül a választék a tavasz beköszöntével: szombatonként visszatér az érdeklődők szeme láttára a csak természetes összetevőkből gyúrt, kelesztett és kemencében kisütött, igazi friss magyar parasztkenyér.

Nemcsak látványosság lesz, de a hétvégén piacolók számára újabb szolgáltatást nyújt, hogy szombati napokon ismét kemencében süti a kenyeret a Kecskeméti Piaccsarnok külső – kút melletti – helyszínén Király Roland pékmester.

Király Roland pékmester ízletes, hagyományos eljárással készülő és ízvilágú, vastaghéjú, gyirkás alföldi kenyeret süt – sokak nagy örömére. A változás csak annyi a nagyszüleink által szelt kenyérhez képest – hogy immáron négyfajta kenyérből választhatunk. A már jól ismert, évszázados receptúra alapján elkészített fehér (vagy másképpen félbarna) parasztkenyér mellett megjelent az ugyancsak hagyományos módon készülő – de korunk egészségügyi és fogyasztási szokásait követő teljes kiőrlésű, valamint az ugyancsak nagyon egészséges tökmaglisztes, és az ínyenceknek szánt szárított zöldségekkel készülő paprikás-zöldséges cipó is.

 

Képek és szöveg: Komlós József JR

 

 

 

Hozzászólások