Tovább bővülnek a Kecskeméti Nemzeti online tartalmai! A színházak között elsőként jelentkezett a művészek szabadidős tevékenységeit, hobbijait bemutató online sorozattal a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház. A sorozat azóta is töretlen sikerrel folytatódik a teátrum Facebook oldalán.

kecskemeti nemzeti online tartalmak

Az ország hatodik nemzeti színháza további online tartalmakkal szól közönségéhez: a munkatársak online előadással, zenei- és balett-tartalmakkal, és egy újabb „Best of” videósorozattal készülnek. Sőt, elindították a 2020/2021-es évad műsorának ismertetését is, ahol videó-rejtvényben, a közönség bevonásával teszik közzé a következő évad produkcióinak címeit.

Felolvasósorozat a televízióban és online

Március 23-án indította útjára a Kecskeméti Televízióval közös felolvasósorozatát a színház, ahol minden nap adásba kerül egy felnőtteknek és egy gyerekeknek szóló regény, novella- vagy meserészlet. A művészek mellett a színház más területén dolgozó munkatársai is hozzájárultak ahhoz felolvasásaikkal, hogy szebbé tegyék az otthonmaradás pillanatait. A sorozat részei a KTV közösségi felületein is elérhetők.

Videó-rejtvényben található ki a 2020/2021-es évad

Különleges évadbejelentés keretében derül ki idén a Kecskeméti Nemzeti 2020/2021-es évada, ugyanis videó-rejtvény formában jelenti be a teátrum a 2020/21-es évad műsorát.

A Facebook-videókban a produkciók címeit ismertetik a művészek, a társasjátékból ismert mutogatás, körülírás és rajzolás ’technikájával’. Így invitálják játékra a közösségi oldalt követőket, akik kommentekben küldhetik el címjavaslataikat. 24 óra elteltével a helyesen tippelt kommentelők között pedig nyereményjegyeket sorsolnak az adott előadásra. A videókról készült fotók a színház Instagram oldalán láthatók. Az első helyes megfejtés már napvilágra került: a Légy jó mindhalálig című musical lesz a nagyszínház első bemutatója.

Ha kedd, akkor Belgium Kecskemét!

Április 7-től minden kedden jelentkezik négy héten keresztül a kecskeméti színház egy-egy előadással, amelyet az intézmény Facebook oldalán nézhetnek majd meg az érdeklődők. A vezetőség olyan előadásokat emelt az áprilisi online programok közé, amivel részben kárpótolhatja az elmaradt bérletes előadások nézőit.

Április 7-én a Péter és a farkas című zenés mesejátékot, április 14-én az Illatszertár című romantikus vígjátékot láthatják. Április 21-én a Ballada a 301-es parcella bolondjáról szóló példázatot „tűzi műsorára” a teátrum. A hónap grátisz előadása A bohóc című monodráma lesz, amelyet április 28-án láthatnak majd online közvetítésben.

A színház ezúton köszöni munkáját az összes alkotónak, színművésznek és közreműködőnek, akik lehetővé teszik az online sugárzást, valamint az előadások közvetítését.

Best of…

A legemlékezetesebb, leghumorosabb, vagy éppen a leginkább szívet melengető történeteiket mesélik el a Kecskeméti Nemzeti tagjai a színház új videósorozatában. Az első részt április 2-án láthatják.

Zenei- és balett-tartalmak, mémek és karanténnovella

A Kecskemét City Balett tagjai is készülnek online produkcióval: a táncművészek a közvetlen környezetük bevonásával (bútorok, tárgyak, szobarészek) készítenek egy-egy művészi mini-koreográfiát otthon. Ezekből az etűdökből áll majd össze egy hosszabb videó, ami szintén a színház Facebook oldalán lesz elérhető a közönség számára.

A nemzeti Zenei tagozata karantén-himnuszt komponál. Sőt a művészek – a táncművészekhez hasonlóan -, már táncos és zenei kihívásokat indítottak saját oldalaikon, a társulat pedig hamarosan egy karanténnovellával is jelentkezik majd.

A fenti tartalmak mellett a jelenkori eseményekhez, korlátozásokhoz kapcsolódva a színház előadásainak vicces jeleneteiből készült mémekkel is találkozhatnak a közösségi oldalon, kiemelve az otthonlét előnyeit és annak humoros oldalát.

 

Kapcsolódó cikkünk

 

Hozzászólások