A MI NEMZETINK –   Ahogy már tavaly megírtuk, nemzeti minősítéssel tüntette ki a kecskeméti Katona József Színházat 2020. január 1-jétől Dr. Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztere. Az intézmény új nevéről a város önkormányzata döntött 2020. február 13-án, melynek értelmében Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház néven működik tovább a teátrumunk.

Az ország hatodik nemzeti színházának nemcsak a legrangosabb színházszakmai elismerést hozta meg ez az év, hanem a megújulás lehetőségét is. Egy évad múlva ugyanis megkezdődik majd az épület átfogó rekonstrukciója és fejlesztése is. A felújítással kapcsolatos közbeszerzési eljárás jelenleg folyamatban van.

„Nagyon büszkék vagyunk a kitüntetésre, és reméljük, hogy színházszerető nézőink is egyetértenek a közgyűlés döntésével. A kommunikációnkban jelképként jelenlevő „a Mi NEMZETINK” egy olyan jelző, amely minden kecskeméti vagy megyei színházba járó látogatónknak fontos belső visszajelzés lehet, hiszen küldetésünkben a közös kulturális örökség közvetítése mindig is jelen volt” – mondta el Cseke Péter igazgató a hírt kommentálva.

Vendégjátékok sora Budapesten

Színházunk 2020. március 10-én két vendégjátékra érkezik a Nemzeti Színházba (1095 Budapest, Bajor Gizi park 1.). Műsoron a rendszerváltás 30. évfordulója alkalmából bemutatott, Schwajda György Ballada a 301-es parcella bolondjáról című példázata és Madách Imre Az embert tragédiája “junior” című előadás látható.

El kell-e mondani egy történetet, amit tulajdonképpen nem lehet elmondani?

Úgy biztosan nem lehet, ahogy megtörtént, mert egy olyan árnyék vetül rá, ami több veszélyt is jelenthet. És mert nem bírja el a szív… Valamiért mégis el kell mondani. Megpróbálta Schwajda György, a Kecskeméti Színház pedig megpróbálta színre vinni. Az október 23-i ünnepi díszelőadáson és premieren óriási közönségsiker fogadta ezt az erősen tabudöntögető előadást, amely most a Nemzeti Színházban is műsorra kerül.

Akik nem jutnának el Budapestre, ne szomorkodjanak, a kecskeméti nagyszínpadon is van lehetőségük megtekinteni a következő időpontokban:  február  21., 22., március 07., 10., 14. 19.00 óra

Főbb szerepekben Kőszegi Ákos, Hegedűs Zoltán, Bognár Gyöngyvér, Csapó Virág, Sirkó László, Körtvélyessy Zsolt látható.

Rendező: Cseke Péter

Jegyek a kecskeméti előadásokra online vásárolhatók ITT

 

Musicaltől a családi tragédiáig

Márciusban két alkalommal is bérletszünetben látható a Chicago musical (március 08, 20.), március 1-jén pedig az Állami áruház. A múlt héten nagy sikerrel bemutatott Amerikai Elektra családi tragédia mellett játsszuk A pillangók szabadok és a Jelenetek egy házasságból című színműveket is stúdiószínházunkban, a kamaraszínházban pedig továbbra is műsoron a Társasjáték New Yorkban komédia, a Liliomfi zenés népszínmű, a balett szerelmesei március 19-én A négy évszak című táncszínházi előadást is megnézhetik.

 

Márciusi műsorunk elérhető ITT

(Kapcsolódó cikk a Montázsmagazinban)

 

Hozzászólások