Ütött a Föld Órája! Jelenleg ugyanis 1,5 Földre lenne szükség az emberiség szükségleteinek kielégítéséhez, és ha nem változtatunk, 2050-re már két bolygó sem lesz elég. 

Az emberiség igényei jócskán meghaladják Földünk eltartóképességét, ugyanis közel 40 éve több erőforrást használunk fel, mint amennyit a bolygó biztosítani tud. Jelenleg 1,5 Földre lenne szükségünk, és ha nem változtatunk, 2050-re már két bolygó sem lesz elég a világnépesség szükségleteinek kielégítésére. Magyarország fogyasztása 30%-kal több, mint amennyi erőforrás hazánkban rendelkezésünkre áll. Éppen ezért mostantól nem megy nélküled, ha meg akarjuk állítani a túlfogyasztás és az éghajlatváltozás negatív folyamatát!

A WWF ezekre a problémákra hívja fel a figyelmet a világ legnagyobb civil önkéntes akciójával, a WWF Föld Órájával. Idén a WWF Magyarország energiatakarékosságra és az életmód újragondolására buzdít. Te fenntartható módon élsz? Vizsgáld meg saját fogyasztásod és ökológiai lábnyomod!

Ha már a tudatos fogyasztók táborát erősíted, vagy ha szeretnél változtatni az életmódodon, kapcsold le Te is a fényeket otthonodban március 29-én 20 óra 30 perckor egy órára! Mutass példát, és hívd fel a figyelmet a fenntarthatóságra! Csatlakozz te is a globális kezdeményezéshez, és regisztrálj a foldoraja.hu weboldalon! A regisztrálók között kisorsolunk 3 szerencsést, akik otthon-zöldítést nyernek.
A WWF Magyarország az energiatakarékos és környezetbarát LED fényforrásokat, amivel hosszú távon energiát takaríthatunk meg, a Samsung Electronics Magyar Zrt. jóvoltából sorsolja ki.

Forrás: WWF Magyarország

2014. március 9.

Hozzászólások