A hóesésben érkező vendégek azonnal feledték a viszontagságos utat, mihelyt beléptek a Sportcsarnokba, mert csodaszép virág-kavalkád fogadta őket.

Az ország nagyon sok területéről érkeztek a kiállítók, virágkötők, virágkertészek, akik elhozták mutatóba a büszkeségeiket. Szemet gyönyörködtető színekben pompáztak a szebbnél-szebb virágok.

A virágkötők az idén azt kapták feladatul, hogy egy korabeli retro helyiséget díszítsenek csokraikkal, virágkötészeti remekeikkel. Bizton mondhatom, nagyon szép alkotások születtek.

Szintén hagyomány a fazekas kiállítás, mely az idén jubilált, hiszen éppen X. alkalommal került megrendezésre a Virágkiállítás társrendezvényeként. A Könyvtár és Művelődési Ház nagyterme megtelt gyönyörű kerámiákkal, a fazekas mesterek elhozták legszebb munkáikat, amelyeket a helyszínen árusítottak is.

A Könyvtár kiállítótermében öt keceli alkotó, B. Boros Ilona, Thám Lászlóné, Mencsik Rita, Lipka Mariann és Haszilkó Enikő művészi alkotásaiban gyönyörködhetett a látogató. Egy másik teremben pedig Gérné Mezősi Aranka szobrászművész kiállítása volt látható.

A kiállítás ideje alatt volt még hagyományos mesterségek bemutatója, borkóstoló, kisállat kiállítás, betlehem kiállítás. Játszóház és mikulásfogat is rendelkezésre állt.

A zord idő ellenére sokan ellátogattak az udvaron bemutatkozó „Keceli ízek utcájába”, de sorbaállás volt a kürtőskalács sütödénél és a forralt bort kínáló sátornál is.

A Virágkiállítás egyben vásárlásra is adott lehetőséget, a kertészek kedvező áron kínálták portékájukat. A látogatók többsége nem távozott üres kézzel, az utcán mindenhol virágokat cipelő emberekkel találkoztam. Magam is megvettem – mint minden évben – az ádventi időszak elengedhetetlen szobadíszét, a mikulásvirágot.

További képek a galériában:

{gallery}Kecel{/gallery}

Fitó Ica