A Hírös Rovókör és a Hírös olWASSókör a trianoni békediktátum centenáriuma alkalmából – hatósági előírásokat figyelembe véve szabadban fog megemlékezni – lehetőség szerint magyar népviseletben, zászlókkal kezünkben vonulunk a kecskeméti főtéren. TriaNON 100 – Emlékező és emlékeztető menet…

trianon 100 menet

A Mikrokozmosz a makrokozmoszban alkotás környékéről (Református Újkollégium elől) indulva az István király szoborhoz, majd onnan az egykori 3 tavasz emlékmű, leendő Wass Albert emlékhelyhez, s végül az Országzászlóhoz vonulunk.

Az állomásokon tárogatószóval, verssel, tánccal, énekkel és imával fejezzük ki Kárpátok-koszorúzta hazánk és magyar nemzetünk szétszakítása, s a 100 éve kisebbségi sorsra ítélt testvéreink szenvedései keltette érzéseinket, gondolatainkat.

S hogy a 100 éve történt trianoni ország- és nemzetpusztító ármánykodás és következményei ellenére itt vagyunk… mégis, mégis itt vagyunk… Hálánkat és köszönetünket is szeretnénk kifejezni a megtartó erőnek. Hogy lehetünk – sokat csetlő-botló – jóra fogékony magyar emberek.

Várjuk minden embertársunkat, azokat, akik a közös múltra emlékezni és azokból okulva, elődeink tapasztalatai alapján jószándékkal építkezni szándékoznak.

2020. június 4-én, csütörtökön délután 4 órára a református Újkollégium és a Cifrapalota előtti sétányon a Mikrokozmosz a makrokozmoszban alkotás körül.

Az évfordulós emlékező menet további részletei olvashatók

A TriaNON 100 emlékező és emlékeztető menetet kezdeményező Hírös Rovókör és Hírös olWASSókör nevében tisztelettel:

Csernus Lajos (+36 30 94 56 321 – hiros.rovokor@gmail.com)

 

Kapcsolódó cikkünk:

Emlékezés Trianonra a Hírös Forrás szökőkútnál