Balesetet, traumát átélteknek „a nem vagyok a bajommal egyedül élmény” felismertetése, majd a lelki sérülések gyógyítása.

traumalogo

A TraumaAmbulancia azzal a szándékkal jött létre, hogy hatékony segítséget nyújtson balesetben érintett társainknak. A közösség erejét használjuk a Te minél előbbi felgyógyulásodhoz, és segítséget nyújtunk a környezetedben élőknek. Hisszük, hogy a trauma feldolgozása elhagyhatatlan része a teljes gyógyulásnak.

Krausz Csilla: Volt egy balesetem – miként sokaknak közülünk. Létrehoztam egy oldalt, ahol közös térben oszthatja meg tapasztalatait és teheti fel kérdéseit mindenki, aki bármilyen formában érintetté vált egy balesetben. Bármilyen fájdalmas, vagy nehezen elfogadható: az áldozat, a vétlen elkövető, a családtagok, a barátok és a szemtanúk egyaránt ennek a közösségnek a tagjai.

Mindannyian – akik érintve vagyunk, akár áldozatként, akár okozóként, vagy „csak” aggódó hozzátartozóként – minél előbb szabadulni vágyunk, a poszttrauma, az alkalmazkodási zavar, a depresszió, a szomatoformia, a generalizált anxietás, a disszociatív konverziók, a viselkedési problémák, a specifikus fóbiák és a pánikbetegség tüneteitől. Mindezek gyötrő kínokat és problémákat okoznak hosszú időn át, s néha sajnos évekig kísértenek. Ezeken próbálunk segíteni speciális módszertanunk révén, olyan empatikus szakértők bevonásával, akik több évtizedes tapasztalattal rendelkeznek az egyénre szabott megoldások megtalálásban.

A kerekasztal beszélgetést vezeti: Krausz Csilla

csillaMindig olyan munkák vonzzák, ahol a kreativitás és az emberekkel való személyes kapcsolat elengedhetetlen. Ilyen volt egy időben – többek között –, a látszerészet is. Aktív közösségi ember, számos különleges iskolai és társadalmi program szervezését vállalta magára.

2015-ben – egy általa elszenvedett, súlyos baleset következtében – élete gyökeres fordulóponthoz érkezett. Ez a magánéletében és a munkájában is jelentős pozitív változásokat eredményezett. Jelenleg a Panarom Aromaterapeuta képzésén képezi tovább magát. Csilla a TraumaAmbulancia életre hívója és a módszer szakmai kidolgozásának kezdeményezője.

A kerekasztal beszélgetés résztvevői

Processed with MOLDIV

Mészáros Edit az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetben 2003 óta gyógytornász- ergoterapeutaként, a Gerincvelősérültek Rehabilitációs Osztályán és a Gerincvelősérültek Rehabilitációs Osztály Tetraplég Betegek Korai Rehabilitációs Részlegén dolgozik. Az ergoterápián munkatársaival együtt a mindennapi tevékenységeket tanítják újra a különböző okokból átmenetileg vagy véglegesen mozgássérültté vált embereknek.
Edit főleg nyakigerinc-sérült, négyvégtag-bénult (tetrapleg) emberekkel foglalkozik, valamint az ezeknél az embereknél vagy féloldali bénultaknál elvégzett fogásrekonstrukciós műtétek utáni rehabilitációt végzi.
2014-ben a Semmelweis Egyetemen mesterfokozatot szerzett.
2010 és 2015 között a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházában dolgozott a Rehabilitációs Osztályon, többnyire koponyatraumát szenvedett és égett gyermekekkel.
2016-ban elvégezte a Magyar Hipnózis Egyesület és a Semmelweis Egyetem Anaszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinikája által indított Szuggesztiók Alkalmazása a Szomatikus Orvoslásban Képzést (SASOK, www.sas-ok.hu), mely – meggyőződése szerint – „élete egyik legjobb, leghasznosabb képzése volt”. Azóta a pozitív kommunikációt minél jobban próbálja beépíteni mindennapi munkájába. Prof. Dr. Manninger Jenő szavaival: „Az embereknek visszaadni a munkaképességüket, visszaadni az emberi teljességüket, talán nincs is ennél szebb, nagyszerűbb hivatás.”

Processed with MOLDIV

Dr. Sebestyén Judit plasztikai sebész, az Egyesített Szent István és Szent László Kórház Égési és Plasztikai Sebészeti adjunktusa. 1998 és 2004 között a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetemen (MOGYE) tanult, ahol 2004-ben általános orvosi diplomát szerzett. Ezt követően 2012-ben a sebészet szakorvosa lett, majd 2015-ben plasztikai sebészeti szakvizsgát tett. 14 nemzetközi orvosi kongresszuson vett részt szakelőadóként, Japántól Romániáig. Speciális szakterületei: daganat utáni reconstructio, esztétikai plasztikai sebészet, akut égés ellátás, valamint égés utáni reconstructio. Judit meggyőződése, hogy „a szépség belülről fakad, de a belülről fakadó szépség csakis akkor sugárzik a külvilág felé, ha önmagunkkal, külsőnkkel egyensúlyban, harmóniában élünk. Ez pedig akkor lehetséges, ha azzal, amit a tükörben látunk, elégedettek vagyunk.”

Sebestyén Judit magánorvosként, korszerű eszközökkel, a legmodernebb technikákkal személyre szabott műtéteket végez a Révész Plasztika Kft-ben. Munkája során mindig a tökéletességre törekszik, hiszen a plasztikai sebészet nem csupán orvosi terület, hanem olyan szakterülete az orvostudománynak, ahol a páciens személyiségét, elvárásait, kívánságait is alaposan meg kell ismerni a tökéletes végső eredmény eléréséért. Judit szakmai hitvallása szerint „a tökéletesség az ember lényének egészében rejlik, ezért igyekszik pácienseivel olyan lelki kapcsolatokat kialakítani, hogy a kölcsönös bizalomnak köszönhetően a végső eredmény mindkét fél számára elégedettséget jelentsen.

 

A Lelki Egészség Éjszakája a tematikus, egész estét felölelő, éjszakába nyúló rendezvények sorát gyarapítja.

Formabontó keretek közt kívánja felhívni a figyelmet a tudatosabb belső életre. Elsődleges célja a lelki egészség jelentőségének hangsúlyozása és a hozzá kapcsolódó előítéletek csökkentése.
A program, több, a lelki egészség hagyományos színterétől eltérő városi helyszínen, különböző események láncolataként valósul meg.

A rendezvényt hagyományteremtő szándékkal rendezzük meg 2016. november 05-én, a Lelki Egészség Világnapjához kapcsolódóan.

A Lelki Egészség Világnapja az előítéletek csökkentése érdekében a WHO kezdeményezésére jött létre, és 1992 óta emlékeznek meg Róla minden év október 10-én.

„Közel Hozzád, közel Magadhoz.”

 

TraumaAmbulanica – Kerekasztal  

Helyszín: H13  – Horánszky utca 13.  –  November 5. – 19.00-21.00

Forrás