Az október 17-én, hétfőn szervezett ingyenes látásvizsgálatot követően 2016. november 18-án 19 órától a Kecskeméti Szent László Lions Klub jótékonysági estet rendez a Hírös Agórában.

Az est keretén belül a mindennapi életet segítő eszközöket ad át a kecskeméti vakok és gyengén látók részére . A rendezvényre támogatói jegyek 2 000 Ft-os áron a Hírös Agóra pénztárában vásárolhatók meg, a bevételt klubunk teljes egészében jótékonysági célra fordítja.

Layout 1

Layout 1

A Kecskeméti Szent László Lions Klub 19 éve végez karitatív önkéntes munkát. Tagja a Magyarországi Lions Klubok Szövetségének és a Nemzetközi Lions Klubok Szövetségének.
A Lions Clubok Nemzetközi Szövetségét Melvin Jones alapította 1917-ben az Egyesült Államokban. A Lions mozgalom ma 206 országban van jelen, 46 000 klubban mintegy 1,35 millió tagja van, és a világ legnagyobb klub alapon szerveződő jószolgálati szervezete.

A világ legjobb civil szervezete – A nagy tekintélyű Financial Times amerikai napilap 2007-ben 445 cégóriás szakembereinek szavazata alapján 34 nemzetközi jószolgálati szervezetet állított rangsorba. A Lions Clubok Nemzetközi Szövetségének alapítványa, a Lions Clubs International Foundation ekkor nyerte el a világ legjobb nem állami (civil) szervezetének megtisztelő címét. A kitüntető címet többek között azzal érdemelte ki az LCIF, hogy a jószolgálatra összegyűjtött adományok teljes összegét, azaz az adományok 100%-át eljuttatja a rászorulókhoz.

A lions mozgalom egyik fő jótékonysági tevékenysége a vakok és gyengén látók támogatása. Az 1917-ben megalakult mozgalom a világ számos országában küzd a látás védelméért, sokat tesz azért, hogy megelőzze a visszafordíthatatlan látásromlást, a vakságot.

 

Harsányi Zsuzsanna festőművész

 

 

Hozzászólások