Ebben az évben mi is ünnepelünk. A Kodály-emlékév és a Toll és Ecset Művészeti Alapítvány megalakulásának 10. évfordulója alkalmából – mivel a művészet egy tőről fakad – az alapítvány művészeti pályázatot hirdet, melynek témája: „Kecskemét az én városom”.

Szeretnénk egy csokorba szedni Kecskemét város tollforgatóinak írásait, legyen az díjazott profi, avagy műkedvelő alkotó munkája. Mint egy virágcsokrot nyújtanánk át, amelyben a szerény primulák is meglapulnak, és a kecskeméti fotósok, festők munkái díszítenék ezt a csokrot.

A kiírás csak a KECSKEMÉTEN SZÜLETETT vagy a KECSKEMÉTEN ÉLŐ ALKOTÓK számára szól!

A pályázatra olyan alkotásokat várunk, amelyek témájukban a pályázathoz kapcsolódnak. A mi kedves városunk – ahol megszülettünk, ahol élünk -, lehetőséget kínál mindannyiunk számára a boldoguláshoz, az alkotáshoz. Felkínálja, hogy mindennapjainkat egy csodálatos helyen töltsük el. Kodály Zoltán és Katona József nyomdokain haladva, és őket követve éljük mindennapjainkat, fejet hajtva előttük. Amit mi, művészlelkek gondolunk, cselekszünk, nagymértékben hozzájárul, hogy milyen lesz számunkra és utódaink számára a holnap városa.

Mutassuk meg alkotásaink révén, hogy milyen is a mi városunk! Aki nem járt még itt, el sem tudja képzelni, hogy milyen gyönyörű, harmonikus látványt nyújt régi épületeivel, hatalmas méretével. Itt nagy levegőt vehet az ember, van élettere. No és a templomok! Micsoda békességben megfér itt a református templom, a katolikus Nagytemplom vagy Öregtemplom, aztán a görögkeleti egyház temploma a szép ikonjaival, és kissé odébb a Piaristák temploma.

Az egész teret a 120 éves Városháza uralja, vele szemben pedig Kossuth Lajos szobra mutatja a kecskemétieknek a helyes utat. Messziről, a tér túlsó oldaláról idelátszik a volt Zsinagóga hagymakupolás épülete, amely most a Tudomány és Technika Háza, szemben vele pedig a csodálatos, szecessziós stílusú Cifrapalota, amely kiállításoknak ad helyet. A főtér tulajdonképpen Kecskemét szíve. Jó nagy szíve van neki, tágas, világos, épp úgy, mint az itt lakóknak. Tisztelettel kérem, hogy ennek szellemében szülessenek az alkotások.

Minden – 18 éven felüli – alkotó legfeljebb öt alkotással pályázhat. Szerzőséget nem vizsgálunk, a szerzői jogokért a pályázó tartozik felelősséggel. Pályázni szépirodalmi művel, képzőművészeti alkotással (grafikákkal, festményekkel, kisplasztikákkal, fotókkal), illetve az alkotásról készült fotóval lehet. Az irodalmi pályázat A4-es Word formátumban, Times New Roman 14-es betűnagyságban max. 5 oldalon, a fotók jpg 300 dpi kiterjesztésben küldhetők be, max. 5 db. Várunk új, és máshol már megjelent írásokat, alkotásokat is.

 

Beküldési cím: nagyleva54@gmail.com e-mail címre, csatolt fájlként.
Beküldési határidő: 2017. május 15.
Pályázati díj: Nincs

A könyv bemutatója 2017. október 21-én műsoros irodalmi találkozó keretében lesz megtartva, ahol átadjuk a nyertes pályázók részére a könyv tiszteletpéldányát, valamint a városháza részére, reprezentációra szánt könyveket. Az ünnepségre a nyertes pályázók külön értesítést kapnak.

A könyv megjelenéséhez várjuk cégek, vállalkozók, magánszemélyek támogatását is. Viszonzásul a kötetben feltüntetjük az adományozók nevét, logóját, esetleg rövid reklámját. Számlaszámunk: 10402506-49525757-50511015 K&H Bank Zrt.
 

A Toll és Ecset Alapítvány kuratóriuma

 

 

Hozzászólások