A Montázsmagazin és a Toll és Ecset Alapítvány pályázatot írt ki egy tavaszi témájú kép készítésére amatőr festők, képzőművészek részére. 68 pályamunka érkezett be, amelyeket a szakmai zsűri értékelt. Mindenkinek köszönjük a szépséges tavaszi festményét.

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

A zsűri kiválasztása alapján 20 festmény részesült kiállítási lehetőségben a budapesti Kuti Galériában. Köszönjük szépen Kuti Péter felajánlását!

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 Kuti Péter

2015. május 2-án tartottuk a kiállítás megnyitóját Budapesten, ahol a díjak is átadásra kerültek. A díjakat Weninger Endréné Erzsébet, a Montázsmagazin tulajdonos-szerkesztője adta át. A zsűriből Almási Zsuzsanna akvarellfestő volt jelen. 18 kép érkezett meg a kiállításra, 16 művész tudott ott lenni a megnyitón. A legtöbben a családtagjaikkal jöttek, köszönjük szépen az érdeklődésüket.

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

A találkozó jó hangulatban telt. Öröm volt megismerni egymást, hiszen a legtöbb művész csak az interneten találkozott eddig. Kuti Péter már ismerte néhányukat, hiszen többen állítottak már ki képet a galériájában. Vendéglátóként bemutatta a helyszínt és a galéria működését. Biztatta a művészeket, hogy vegyék igénybe máskor is ezt a kiállítási lehetőséget. A Liget étterem nagyon kedves hely a Katona József utcán, a Duna partján, a Margit-híd lábánál. Jól éreztük magunkat, köszönjük a kedves vendéglátást!

A díjazottak a következők voltak:

A szakmai zsűri első helyezettje Vajthó Gábor Tavaszi fények, árnyak című képével. A díja az, hogy részt vehet a Lakitelek Népfőiskola Alapítvány jóvoltából a Kárpát-medencei pedagógusok képzőművészeti táborában 2015. augusztus 7-től 17-ig.

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Vajthó Gábor

A 2. helyezett Fegyverné Nagy Márta Tavasz című festményével. Őt egy 15.000 Ft értékű festékkészlettel jutalmaztuk.

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Fegyverné Nagy Márta

A 3. helyezett Oláh Ildikó Tavaszváró című festménye lett. 12.000 Ft értékű szép könyvcsomagot adtunk át Ildikónak.

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Oláh Ildikó

A Montázsmagazin olvasói részéről is nagy volt az érdeklődés a sok szép kép iránt, hiszen ők is szavazhattak a Facebookon a kedvencükre. A legtöbb szavazatot (602) Torvinen Eszter Réten című festménye kapta, és ezzel megnyerte a közönség díját. Hamarosan egy nagyszabású interjú készül vele a Montázsmagazinban. (www.montazsmagazin.hu)

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Torvinen Eszter

A festmények május 29-ig tekinthetők meg a Kuti Galériában (Budapest, Katona József utca 41. Liget étterem), majd a kecskeméti Artesia Galéria ad otthont nekik egy hétig. A kecskeméti kiállítás megnyitója 2015. június 2-án, kedden 17.30-kor lesz. (Kecskemét, Kisfaludy u. 2.) Nagyon szépen köszönjük mindkét kiállítási lehetőséget!

Természetesen minden kedves résztvevőnek, aki képet küldött a pályázatunkra, köszönjük szépen a bizalmát, és további sikeres munkálkodást kívánunk nekik is. Reméljük, a következő alkalommal is találkozhatunk a munkájukkal. Az elkövetkezendő napokban mindenkinek névre szóló Emléklapot küldünk.

 

Weninger Endréné Erzsébet

Fotók: Almási Zsuzsanna

 

Hozzászólások