A Montázsmagazin pályázata amatőr festők részére – A Montázsmagazin ismét festménypályázatot ír ki amatőr festők részére. Ez a negyedik alkalom, hogy nemes vetélkedésre hívunk benneteket, kedves festeni kedvelő barátaink. Az első festménypályázat címe ez volt: Csendélet orgonával, a másodiké Tavaszi pillanatok, a harmadiké Csodálatos természet. Az idei pályázatunkat ezen a címen hirdetjük meg: TAVASZ LETT ÚJRA! Ehhez mellékelünk egy kedves verset, mely gondolat-ébresztőül szolgálhat számotokra.

Horváthné Budai Éva – Tulipánok

 

Pete Margit

Tavasz lett újra!

Itt a tavasz végre, nyit!
Erdő, a kert és a rét
vetkőzi ócska gönceit.

A hóvirág lásd, már kinyílt,
kelleti még magát kicsit,
majd egy évre búcsút int.

Fák levelet szabnak megint,
árvácskák ezer színre színt
festenek – hitük szerint.

Az aranyeső színe mint
a napsugár, akként virít,
nyílni csábítja társait.

Orgona bontja ágait,
cifrázza buja fodrait.
Micsoda szépség újra itt!

Tulipán kövéren ásít,
fényezi bomló szirmait,
s a tavasz felé kacsint.

Kidugja fejét a jácint,
széthinti pompás illatit:
van-e, mi jobban andalít?

A nárcisz kontyot igazít,
kihívón pózol, ránk tekint,
nézni, csodálni kényszerít.

Zöldell a fű, új színt keverint…
Látod? Tavasz lett újra itt!
Elhozta régi kincseit!
(2011. február 15.)

Hámori Katalin – Erdő virágdíszben

A vers motívumai, részletei szolgáltatják a témát. Természetesen nem kell mindent megfesteni, amit a vers sugall. A kép bármilyen technikával készülhet. Mérete legalább 30×40 cm-es legyen. A festményről nagyon jó minőségű fotót kérünk, mivel az elbírálás az interneten keresztül történik. A képet nagy felbontásban kérjük beküldeni, csatolt fájl-ban! Minden képzőművésztől csak egy képet várunk.

A háromtagú szakmai zsűri elnöke Szappanos István kecskeméti festőművész lesz. A beküldési határidő: 2017. március 15. éjfél. Beküldendő e-mailben: magazinmontazs@gmail.com

A pályázóktól 500 Ft nevezési díjat is kérünk tisztelettel a szervezési munkánk ellentételezésére és a díjak finanszírozására. A nevezési díjat a következő számlaszámra kérjük befizetni vagy átutalni a jelentkezési határidő lejártáig: OTP Bank 11732002 – 20405122

A befizetéskor kérem, hogy tüntessük fel a befizető számlatulajdonos neve mellett a művésznevet is, ha van ilyen, ha így jelentkezett a pályázatra (a könnyebb azonosítás végett).

Az e-mailben való jelentkezéskor kérjük megírni a következőket:
Az alkotó neve: (Hivatalos és művésznév is!)
Életkor:
Pontos lakcím:
Telefonszám:
A festmény címe:
A festmény mérete:
Milyen technikával készült:
Rövid (8-10 mondatos) szakmai bemutatkozás:

 

Vagrin Éva – Virágzó tavasz

A pályázat lezárása után, március 20 és 30 között, – a szakmai zsűrivel párhuzamosan – a közönség is szavazhat majd a Facebook-on. A beküldési határidő lejárta után egy külön mappában fogjuk megjelentetni a pályamunkákat a Montázsmagazin Facebook oldalán. Amelyik mű a legtöbb like-ot kapja, az kapja a közönségdíjat: értékes könyvjutalmat, és készítünk vele egy nagyszabású életinterjút a Montázsmagazinban. Valamint részt vehet a kecskeméti kiállításon is.

A SZAKMAI ZSŰRI DÍJAI:

1. 20.000 Ft értékű festékkészlet
2. A Kuti Galéria (Budapest) ajándéka: Önálló ingyenes kiállítás a Részeim a képeim című sorozatban 2017. december 16-tól 2018. január 15-ig. Önálló bemutatkozási lehetőség kb. 7 db 50×50 vagy 7 db 40×30 vagy 30×40-es képpel.
3. Értékes könyvjutalom.
4. FIGYELEM! A zsűri által kiválasztott 25 legjobb pályamű Kecskeméten kiállításon vesz részt a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában április 21-május 19 között! A kiállítás megnyitója egyúttal a pályázat díjátadója is lesz, melyre szeretettel várunk mindenkit, de legfőképpen a díjazott alkotásokat. Praktikus lenne, ha olyan műveket neveznétek be a pályázatra, ami még a birtokotokban van, így nem jelent problémát elhozni a kiállításra, ha beválogatja a zsűri.

Kedves képzőművész barátaink! Szeretettel várjuk jelentkezéseteket a Montázsmagazin pályázatára! Régi ismerőseink már könnyen megtalálnak bennünket a Montázsmagazinban és a Montázsmagazin a művészekért Facebook oldalon. Új barátainkat pedig arra kérjük, hogy megismerkedésünk jeleként nyomják meg a Tetszik gombot a Montázsmagazin oldalán, hogy érvényes legyen a jelentkezésük. Reméljük, sokakat megszólít ez a pályázat, és számtalan értékes művet mutathatunk be a Montázsmagazin segítségével.

Sipos Mari – Erdőben

Az EREDMÉNYHIRDETÉS 2017. április 2-án, vasárnap történik írott formában a Montázsmagazinban és a Facebook-on. A nyertesek külön értesítést kapnak tőlünk írásban. Várjuk tehát a pályaműveket! A jelentkezés a kiírás megjelenésétől – 2017. január 21-től – érvényes! Szép és izgalmas alkotást kívánunk mindannyiótoknak!

 

Weninger Endréné Erzsébet, a Montázsmagazin tulajdonos-szerkesztője

magazinmontazs@gmail.com – Telefon: 06-30-601 9246

 

 

 

Hozzászólások