A színházi előadások értő megtekintése, színházba járó fiatalok nevelése volt a célja az „Ide nekem az oroszlánt is!” című színházpedagógiai projektnek, amely 2014. április 1. és 2015. március 31. között valósult meg Kecskeméten.

 

oroszlan010

 

A mintegy 24 millió forintos összköltségvetésű projekt keretében a kecskeméti Katona József Színház által bemutatott műveket ismerték meg és dolgozták fel 5-18 éves gyermekekkel, óvodás, kisiskolás és középiskolás korcsoportokban, a színház művészeinek segítségével. A programsorozaton – ami többek között 13-féle szakköri   foglalkozást, színháztörténeti vetélkedőt, rajzversenyt, bentlakásos témahetet foglalt magában – összesen 804 kisgyermek és fiatal vett részt.

 

borsneni6

 

A megtekintett előadásokhoz kapcsolódóan korosztályonként módszertani foglalkoztató anyagokat fejlesztettek ki a programban résztvevő szakemberek, példákon szemléltetve a színházpedagógiai szemlélet érvényesülését a tanulási folyamatban, adaptálható projektleírásokkal foglalkozástervekkel, játékgyűjteményekkel színesítve ezt az anyagot a projektben résztvevő intézmények rendelkezésére bocsátották.

 

kmeti_katona

 

A projekt során valamennyi korosztály, életkori sajátosságainak megfelelő szinten ismerkedett meg a Katona József Színházban folyó szakmai munkával, kulisszatitkokkal, a jelmez- és díszletkészítés rejtelmeivel, és magával a színházi élménnyel.  Valamint bepillantást nyertek a Ciróka Bábszínház munkájába egy-egy témahét keretében.

 

A kecskeméti Katona József Színház sajtóközleménye

Hozzászólások