SZURKOLJUNK EGYÜTT! OLIMPIART! Közel 120 nevezés érkezett a 2016-os kecskeméti színészolimpiára. A június 25-26-i rendezvény valamennyi sporteseménye ingyenesen látogatható. Várnak minden lelkes szurkolót!

 

olimpiart0

 

Az idei OlimpiART-on 8 sportágban mérhetik össze erejüket és ügyességüket a hazai és határon túli színházak művészei és dolgozói. A labdarúgás, kosárlabda, a strandröplabda és teniszbajnokság épp úgy nagy küzdelmeket ígér, mint a futás, úszás, asztalitenisz vagy sakk.

A nevezések tükrében idén is az asztalitenisz, a foci és az úszás ígérkezik a legnépszerűbb versenyszámnak. Előbbiben áll rajthoz Koncz Gábor, az OlimpiART versenysorozat állandó résztvevője. Teniszben – többek között – Cseke Péter, a Kecskeméti Katona József Színház direktora, Homonnay Zsolt, az Operettszínház művésze és a jelenleg szabadúszó Kolovratnik Krisztián méri össze tudását. A legnagyobb küzdelmet a foci bajnokság hozhatja: a meccseket a Széktói Stadionban tartják szombaton 16 órától.

 

olimpiart2

 

Az OlimpiART idén is kapcsolódik a Múzeumok Éjszakája programsorozathoz. Így június 25-én, szombaton 17 órától az új Kamaraszínházban (egykori Városi Mozi) kulisszajáráson vehetnek részt, de lesz interaktív táncművészeti tárlatvezetés a Kecskemét City Balett művészeti környezetében, valamint videó összeállítást láthatnak a 2011-es Bánk bán előadásból. 19 órától a helyszín átkerül a Nagyszínház előtti térre, ahol jelmezes fotózás, gyerekfoglalkozások, arcfestés, origami lesz, valamint családi totó értékes nyereményekkel. Majd 21 órakor kezdődik a buli: OlimpiART koncert az Olasz Meló Zenekar közreműködésével.

 

olimpiart4

 

26-án, vasárnap 10.30-kor ünnepélyes eredményhirdetésre kerül sor, majd ezt követően – a tavalyi nagy sikerre való tekintettel – ismét rendezünk fociderbyt a Kecskeméti Közélet Csapatával, a Színész Válogatottal és az Írók Válogatottjával.

A színészolimpiák hagyományát felelevenítő kecskeméti rendezvényre idén 12 hazai és határon túli színházból érkeztek nevezések.

Rákász Judit

 

 

Hozzászólások