A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége, a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület, és a Professzorok Batthyány Köre által összeállított „Az idők jelei” című kiadványt bemutatta 2015. október 30-án Budapesten az Olasz Intézetben mindhárom szervezet közreműködésével.

 

idok jelei0

Orbán Viktor beszéde az Olasz Intézetben

A rendezvényen jelen volt Orbán Viktor miniszterelnök úr és Balog Zoltán a Nemzeti Erőforrások minisztere. A vitairat áttekintette a magyar társadalomban az elmúlt években lezajlott fejleményeket, és a jelenlegi kihívásokat. A kötet 16 területet fogott át (pl. család és demográfia, egészségügy, oktatás), és azt vizsgálta, hogy a mai Magyarországon melyek a megoldásra váró fontos kérdések, és ezekre milyen, speciálisan keresztény válaszok adhatók.

A tanulmány kedvező visszajelzéseket kapott mind a közvéleménytől, mind a sajtótól. A vitairat pozitív társadalmi fogadtatása miatt a munka folytatása mellett döntöttünk, és „Az idők jelei 2016” konferenciasorozat keretében kívánjuk bemutatni a kiadványt az ország több helyszínén. A10 állomásból álló rendezvénysorozat célja az anyag országos megismertetése, de főként a kiválasztott témákkal kapcsolatos társadalmi vita kezdeményezése.

 

idok vitairat0

A Magyar Kurír fotója az Idők jelei című vitairatról

Örömmel tájékoztatjuk, hogy a konferenciasorozat egyik állomása Kecskemét megyei jogú város lesz. E konferenciára Önt tisztelettel meghívjuk és megjelenésére számítunk.

Téma: vidékfejlesztés és környezetvédelem
Helyszín: Kecskemét, Piarista Gimnázium és Általános Iskola díszterme
Időpont: 2016. június 14. /kedd/ 18 óra
Előadók: Borbás Zoltán Kaposvári Egyetem kancellárja
Náray-Szabó Gábor egyetemi tanár
Kiss Miklós Zsolt agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár

 

Dr. Tercsi Mátyás, a KÉSZ Kecskeméti Csoportjának elnöke

 

 

 

Hozzászólások