Hasznos tippek a védőnőtől. A kisbabák immunrendszerének erősítése koronavírus idején. A várandós anyukák és a kisgyermekes szülők is nehéz helyzetbe kerültek a koronavírus-járvány miatt.

Az orvosi és védőnői személyes találkozások száma lecsökkent, így a kisbabáik egészségéért aggódva telis-tele vannak bizonytalansággal. Például, hogy milyen vitaminokkal erősítsék saját és magzatjuk vagy a pár hónapos csecsemőjük immunrendszerét? A legfontosabb kérdésekre most választ kaphatunk a védőnőtől!

A téli időszakban, a koronavírus-járvány és az influenzaszezon kellős közepén minden korosztály számára az egyik legfontosabb hangsúlyt az immunerősítés kapja. Különösen igaz ez a várandós anyukákra vagy a csecsemőkre és a kisgyermekekre. Szervezetük egészséges működését vegyes táplálkozással segíthetjük, emellett a kulcsfontosságú alapvitaminok rendszeres bevitele is szükséges.

„Bár az anyatejben lévő ellenanyagok elegendő védelmet nyújthatnak a betegségekkel szemben, az újszülöttek számára azonban már kéthetes koruktól ajánlott a D-vitamin. Fontos, hogy ügyeljünk a C-vitamin adagolására is! Különösen az októbertől-áprilisig terjedő időszakban, amely a légzőszervi megbetegedéseket tekintve már a koronavírus-járvány előtt is a legveszélyesebb periódus volt” – árulta el Gellérthegyi Tiborné Hepp Edit, a Rossmann drogérialánc védőnője.

A szakember a szoptató édesanyák, valamint a kismamák számára legtöbbször speciális vitaminkészítmények fogyasztását ajánlja.

„Ezek szedéséről jobb, ha már a terhesség és a szoptatás alatt is gondoskodnak az anyukák. Tejcukorbetegség, inzulinrezisztencia esetén a legtöbbször multivitaminos készítmények szedését javaslom, hiszen a hiányos táplálkozás során a legfontosabb ásványianyagokról és nyomelemekről könnyen megfeledkezhetünk” – tette hozzá a védőnő, aki azt is kiemelte, hogy a szabad levegőn tartózkodás is kulcsfontosságú lehet, főleg napsütéses időben, hiszen a természetes D-vitaminbevitel a legjobb.

„Javasolni szoktam a kinti altatást, akár a teraszon vagy egy békés séta közben. A megfelelő öltözet mellett akár -5 °C-ig is élvezhetjük közösen a kinti levegőt.”

Aki a fentiekről bővebben informálódna, vagy további kérdései vannak és segítségre lenne szüksége, azokat Gellérthegyi Tiborné Hepp Edit minden szerdán és pénteken 9.00-15.00 óra között online, térítésmentes tanácsadással várja a Rossmann hiánypótló szolgáltatásának köszönhetően ezen a felületen.

 

Forrás: Red Lemon Media

Hasonló cikkünk:

A Rossmann védőnője online és telefonon is segít a járványhelyzetben

 

Hozzászólások