A két ünnep között talán sokan keresik a szórakozási lehetőségeket. Készülődnek a szilveszterre: koncertekre, színházi előadásokra, másokat a zenehallgatás vagy a táncprodukciók érdekelnek. Vagy maguk is táncolni szeretnének. Nagyon sok programot találhatunk ITT, de szemezgettünk a budapesti kínálatból, és jó szívvel ajánljuk őket. 

1. Zene, koncert – tradicionális jazz zene – Az idei év utolsó Brass On Brass koncertje december 30-án, vasárnap este 6 órától (!) lesz a PÓTKULCS-ban. (VI. Csengery u. 65/b. Tel.: 269-1050) Figyelem, nem 7-kor, hanem kivételesen 6-kor kezdődik! (A koncert vége kb 8 órakor lesz.)
Még egy információ: kifestették a pincehelyiséget hófehérre, az ablakkereteket pedig pirosra, így már a helyszínre igényesebb közönség is jobban érezheti magát a Pótkulcsban.

Fellépők:
Dudinszky Zoltán klarinét, tenorszaxofon, Román Péter dobok, Szobolits Balázs gitár, Szobolits Béla trombita, Töttös László bőgő. A Brass on Brass zenekar játék közben

2. Színház, vidámság, humor

A revizor – Vígszínház Szilveszter
December 31-én 17.30-kor és 21.00 órakor dupla előadáson nézhetitek meg A Vígszínház és a Szputnyik Hajózási Társaság közös produkcióját. Gogol zseniális komédiája remekmű, amit Bodó Viktor rendezése még tovább fokoz. Ez egy mai magyar viszonyokra átírt tragikomédia fifti-fiftiben, két részben. Sokan vannak, akik már látták a vígszínházi előadást, de újra és újra megnézik, mert nevetni és élvezni a színészek remek játékát rendkívül szórakoztató.
A revizor mindig aktuális, hiszen jól ismert a korrupció fogalma, a sikkasztások és a hazugságok leplezése vagy szándéka az egyéni érdekek szerint. Ismerős témák, ugye? A sziporkázóan jó előadásban többek között Hegedűs D. Géza, Járó Zsuzsa, Lengyel Tamás, Hevér Gábor játékát élvezheti a közönség.

3. Zeneakadémia

Az Amadinda Ütőegyüttes és Presser Gábor szilveszteri koncertje a Zeneakadémián
Presser Gábor és az idén harmincéves Amadinda Ütőegyüttes közös szilveszteri koncertje olyan mértékben kötődött a Zeneakadémiához, hogy a Liszt Ferenc téri épület bezárása után az embernek az volt az érzése, hogy nem is telnek az évek. Az először 2001-ben megrendezett óévbúcsúztató hangversenyt 2006 után persze befogadta a MÜPA, így az idő kerekének nem kellett megállnia, most azonban ismét „régi otthonában” lehettek részesei ennek a különleges ünnepnek, amely nem ismeri a műfajok közötti határokat.

4. Operett

Szilveszter az Operettszínházban
Zerkovitz Béla és Szilágyi László Csókos asszony című örökzöld slágerekkel teli operettje várja a közönséget sztárszereposztásban az év utolsó estéjén a Budapesti Operettszínházban, extra és meglepetés produkciókkal, a Rising Star ifjú tehetségeivel, hajnalig tartó örömzenéléssel és műsorral.

Rendhagyó módon idén 23.45 és 03.00 óra között Bársony Bálint és zenekara – sztárvendégekkel kiegészülve  – szórakoztatja a megjelenteket. Rock’n’Roll, swing, jazz, latin és tánczenék hangzanak el Nádasi Veronika, Peller Károly, Dancs Annamari, Kerényi Miklós Máté, Simon Panna, Polyák Lilla és Homonnay Zsolt tolmácsolásában.

Valamint KERO tanár úr meghívására ide érkezik Singh Viktória és Ádám Krisztián, a Rising Star című tehetségkutató televízióműsor két döntőse is, hogy együtt zenéljenek a színészekkel, és a színház közönségének is megmutassák, mit tudnak. A hajnalig tartó zenés mulatságon résztvevők a színpadon is táncolhatnak. Amíg pedig a művészek szusszannak kicsit, DJ Peregi gondoskodik a talpalávalóról fergeteges retro-diszkóvá varázsolva a színházat.

5. Tánc

ExperiDance Szilveszter
Feledhetetlen szilveszteri élmény a Ram Colosseumban. A program során különleges gasztronómiai kalandokban lehet része, így az ízlelőbimbók is ünnepelnek! Az estet pedig az ExperiDance tánccsapat egyedi, – Román Sándor által koreografált – 70 perces előadása koronázza meg.

 

Boldog új évet kíván a Montázsmagazin szerkesztősége!

 

Farkas Ferencné Pásztor Ilona

 

 

Hozzászólások