Megjelent Majorosi Marianna második önálló szólólemeze. A Szerelmesnek nehéz lenni c. album a Fonó kiadásában jelent meg.

majorosimariannak

Majorosi Marianna a Prima Primissima-díjas, Magyar Örökség díjas és Kossuth-díjas Csík zenekar énekesnője, 2014-ben ünnepelte énekesnői pályafutásának 20. évfordulóját. Ekkor kezdődött el az a munkafolyamat, amely a második önálló lemezhez vezetett.

Lassan tíz éve jelent meg az első CD-m, mely a lányok párválasztásába ad bepillantást. Azóta ezek az élmények tovább értek és kiszélesedtek tapasztalataim, színesebb lett világlátásom a női lélekről a saját szememen keresztül. Egy továbbgondolt világot szeretnék hallatni a népzene és a világzene találkozásában, olyan nagyszerű zenszerzők és előadók társaságában, mint Presser Gábor, Radics Ferenc, vagy a Csík zenekar tagjai. Az első lemezem, “Jól gondold meg kislány” sikere is késztetett egy újabb megszólalásra. Koncertjeink során keresnek szólólemezt részemről, hát ezeknek az igényeknek is szeretnék megfelelni.”

 

Az albumon szereplő művészek:
Barcza Zsolt – harmonika, cimbalom, Bartók József – nagybőgő, Csík János – hegedű, Kaltenecker Attila – dob, Kökény Levente – ének, Kökény Richárd – gardon, Kuczera Barbara – hegedű, Kunos Tamás – brácsa, Lang Zsolt – fúvós, Makó Peti – tenor szaxofon, furulya, klarinét, Molnár Péter – nagybőgő, Fekete Márton „Kispuma” – nagybőgő, Presser Gábor – zongora, Radics Ferenc – hegedű, Radics Tamás – nagybőgő, Rőmer Judit – brácsa, Seres Vilmos – klarinét, Szabó Attila – gitár, vokál, hegedű, Ürmös Sándor – cimbalom, Váradi Zoltán – brácsa

majorosicover

A lemez elkészülését támogatta Békéscsaba Város Polgármesteri Hivatala.

Forrás: Fonó Budai Zeneház