Ma van az amerikai terrortámadások 11. évfordulója. Ennek alkalmából összegyűjtöttünk néhány filmet, ami valamilyen módon a témával foglalkozik.


Az egyik első 9/11-es film öt évvel a támadások után készült, és nemes egyszerűséggel a World Trade Center címet viseli. Két tűzoltó igaz történetének állít emléket, akik aznap elsőként siettek a helyszínre, hogy az embereket mentsék, de a romok alatt rekedtek. Ők szerencsére kijutottak, a mentőosztagoknak sikerült kimenekíteni őket.

 

 

Az előző filmmel szinte egyszerre készült el a United-93 című film, ami a negyedik eltérített gépnek állít emléket, annak, amelyik lezuhant, még mielőtt eredeti célpontjába csapódhatott volna.

 

 

Adam Sandler-t általában vígjátékokban láthatjuk, de az Üres város c. filmben más oldaláról mutatkozik be. Egy gyászoló férfit alakít, aki a 9/11-es támadások során veszítette el családját, és egy régi egyetemi csoporttársának segítségével próbálja  túltenni magát a szörnyűségeken.

 

 

Rém hangosan és irtó közel volt a címe annak a Tom Hanks filmnek, ami tavaly rengeteg díjat bezsebelt és a kritikusok imádták. Ez a film szintén arról szól, hogy az áldozatok hátrahagyott szerettei hogyan teszik túl magukat az őket ért veszteségeken. Ezúttal mindez egy kisfiú szemszögéből látható, aki egészen sajátságos módszerrel próbálja feldolgozni édesapja halálát.

 

Hozzászólások