A Bács-Kiskun Megyei Költők és Írók Baráti Köre szép rendezvényére került sor szeptember 12-én a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központban.

 

2015_09_12_1

 

A nap háziasszonya Nagy L. Éva a rendezvény megnyitása után Antalfy István Pilinszky-díjas költőt köszöntötte közelgő születésnapja alkalmából. A köszöntéshez K. Szabó Benedek Aranykoszorús versmondónk verssel, a Gitárklub zenével csatlakozott.

 

2015_09_12_2

 

Ezt követően került sor Szentpéterszegi Róza költő három legújabb verseskötetének a bemutatására. Az Isten felé, a Rezdülések, a Dallamok című, küllemében is szép köteteket Újvári Ferenc, a Baráti Kör tagja mutatta be.

 

2015_09_12_6

 

A műsorban sok szép verset hallhatott a szép számban jelen lévő közönség Csernák Istvánné Margitka, Bunyik Tamás, Kökény Éva és Újvári Ferenc tolmácsolásában. A versek mellett gitármuzsika is gyönyörködtette a hallgatóságot.

 

2015_09_12_3

 

A műsor végén Kovács István József – a Baráti Kör Elnöke mondott zárszót. Méltatta a köteteket, az elhangzott verseket és további versírói munkálkodásra biztatta az immáron 15 kötetes költőt, Szentpéterszegi Rózát.

 
2015_09_12_4

Kovács István József, a Baráti Kör elnöke

 

 

Kökény Éva

Fotók: Kiss Dezső

 

 

 

Hozzászólások