Vannak sportolók, akiken nem fog az idő kereke, és 40 felett is a fiatalokat megszégyenítő módon teljesítenek a pályán. Nézzük, kik azok, akik még ennyi idősen is az élsportot választották hivatásuknak, és eszük ágában sem volt visszavonulni.

sportolok

Kareem Abdul Jabbar – kosárlabda

Abdul Jabbar az NBA történetének egyik legnagyobb alakja, aki pontosan 20 szezont húzott le a legmagasabb szinten a Milwaukee Bucks és Los Angeles Lakers játékosaként. Hat MVP címe és 19 All-Star kiválasztása is rekordnak számít a ligában, ahogy az NBA történetének legtöbb pontja is az ő nevéhez fűződik 38 387-el, a Bet365 szerint. Természetesen ehhez nem volt hátrány, hogy még 40 évesen is a liga játékosa volt.

Ráadásul nem is akármilyen szinten teljesített. 6 bajnoki címéből kettőt a 40 esztendőt átlépve szerezte már meg, és minden 40 pluszos szezonjában All-Starnak választották. Végül 1989-ben 42 évesen vonult vissza. 33-as mezszámát a Bucks és a Lakers is visszavonultatta.

Tom Brady – Amerikai foci

A jelenleg is aktív irányító minden idők egyik legjobb NFL játékosa, aki 40 fölött is kicsattanó erőben van. 42 évesen épp új kihívás elé néz. 19 év után otthagyta szeretett csapatát, a New England Patriotsot, hogy a Tampa Bay Buccaneers együtteséhez szerződjön. Brady karrierje során mindent elért.

Hatszoros Super Bowl győztes, ebből négyszer ő lett a döntő MVP-je, emellett 3 alapszakasz MVP címe is van, és 14-szeres Pro Bowl kiválasztott. Nagy kérdés, hogy a következő szezon kezdetén már a 43. életévét is betöltő Brady képes lesz-e Tampa Bayben is csodát tenni.

Dara Torres – úszás

Dara Torres a lista egyetlen női tagja. Az amerikai úszónő a 2008-as pekingi olimpián a 41. életévét betöltve indult el. És nem csak a részvétellel büszkélkedhet, hanem eredményekkel is. A korábban már négyszeres olimpiai bajnok Torres a pekingi olimpiát három ezüstéremmel fejezte be. Egyet egyéniben (50m gyors), kettőt pedig csapatban (4X100m gyors, 4X100m vegyes) szerzett az Unibet adatai szerint.

Dara Torres az ötkarikás játékok után azt is vállalta, hogy részt vesz egy továbbfejlesztett doppingtesztelési programban, mondván: „Azt akarom, hogy az emberek tudják, hogy 41 éves vagyok, és jól csinálom. Tiszta vagyok.”

 

George Foreman – box

George Foreman a korábbi 1968-as Mexikóvárosi olimpia győztese. Egészen elképesztő teljesítményt hajtott végre akkor, amikor 45 évesen nehézsúlyú világbajnoki címet szerzett. Az 1994-es címmeccsen az amerikai Michael Moorert ütötte ki. Ezzel ő lett minden idők legidősebb nehézsúlyú világbajnoka. Moorer legyőzése után még három mérkőzést nyert meg. Az utolsónál már a 48. életévét is betöltötte, és végül a visszavonulása is ebben az évben következett be. Egy Shannon Briggs elleni vereséggel fejezte be pályafutását.

Foreman végül egy csodás karriert tudhatott magáénak, amiben 81 meccséből 76-ot megnyert. Azért nála azt is fontos kiemelni, hogy 28-tól 38 éves koráig visszavonult a profi boxtól, ami közrejátszhatott abban, hogy a negyedik évtizedében ilyen lenyűgöző karriert produkált.

 

SZPONZORÁLT TARTALOM

 

Hozzászólások