Manapság egyre többen vállalkoznak arra, hogy saját kezükkel igazítják meg hajukat, időt és pénzt spórolva. Azonban ahhoz, hogy megfelelő eredményt érjen el, kifejezetten megbízható és jó minőséggel rendelkező hajvágó gépre van szüksége.

Mindemellett ugyan rendelkeznie kell némi kézügyességgel és magabiztossággal egyaránt, hogy valóban azt az eredményt érje el, amilyennek elképzelte. Mindehhez ismernie kell a kiválasztott hajnyíró gép jellegzetességeit, és az alapján választani, amire valóban szüksége van.

A hajnyírók típusai

Működési elv alapján különböző csoportokba sorolhatók a hajnyírók. Vannak először is a forgómotoros hajvágók, amelyek mindamellett, hogy csendesen működnek, kifejezetten erős és tartós gépezetek. Sebességi fokozatuk állítható, így akár egész nap is működhetnek anélkül, hogy túlmelegednének. Nem preferálja egyik hajvastagságot sem különösebben, mindenféle hajtípus esetében könnyen alkalmazható. Ez a típus leginkább fodrászszalonokban ismert és használatos. Otthoni használatra a legideálisabb a mágneses motorral rendelkező gép, hiszen a sima vágás mellett nem igényel nagyobb karbantartást.

A pengék gyorsan mozognak, így képes a túlmelegedésre egész napos használat mellett. Valamint a vastagabb hajszálak kifoghatnak rajta. Megküzd velük, de nehezebben.

Ezzel szemben a pivot motoros hajvágógépek a vizes és vastag hajszálakat is képesek vágni a nagy vágási sebességüknek köszönhetően. Továbbá a pengék mindkét irányba képesek mozogni, így sokkal gyorsabban vágnak, mint az imént említett társaik. Másik kifejezetten lényeges tényező a hajnyíró fejének a jellegzetessége, hiszen számos tényezőt meghatározhat.

Mely tényezők alapján válasszon hajnyírót?

Abban az esetben, ha pontosan meg szeretné határozni azt, hogy milyen hosszúságú legyen a haj, akkor vagy olyan eszközre van szüksége, amely állítható vágófejjel rendelkezik, vagy pedig cserélhető vágófejes hajnyírót szükséges beszereznie. Amennyiben az előbbi mellett dönt, akkor kifejezetten nagy figyelmet kell szentelnie annak, hogy hajvágás közben véletlenül el ne állítódjon a gép fokozata, hiszen azt már nem tudja visszacsinálni.

Második esetben pedig számos méret közül válogathat, egyszerűen csak ki kell cserélnie a hajvágóhoz tartozó fejet. Pengék tekintetében is számos típus jöhet szóba. Az olcsóbb hajvágók esetében is a penge minősége a legmeghatározóbb szempont, hiszen bizonyára Ön sem szeretné havonta cserélgetni az eszközt. Ebben az esetben a hajvágók rozsdamentes acélból készülnek, míg a drágább daraboknál titánnal vagy szénnel bevont pengékkel növelik az élettartamot.

SZPONZORÁLT TARTALOM

 

Hozzászólások