Alapvetően a költöztetés és a raktározás nem feltétlenül rokon területek. Mégis ma már egyre többen veszik igénybe mindkettőt. De miért van ez, és mikor érdemes akár Önnek is elgondolkoznia ezen? Erről fog szólni ez a cikk, amely tartalmát érdemes végiggondolnia a következő költözködésénél.

Pörög az ingatlanpiac

Amikor lakást vásárolunk, akkor könnyen beleszeretünk egy-egy jónak tűnő ingatlanba. Épp ezért szeretnénk minél előbb meg is szerezni azt, amelyet kinéztünk magunknak. De van, hogy hiába szeretünk bele egybe a képek alapján, már a megtekintésére sem jutunk el, mert máris megvette valaki. Ilyenkor nem hiszünk a szemünknek, tényleg ennyire pörög az ingatlanpiac? És valóban, olykor ennyire képes pörögni.

Ezért viszont el kell gondolkozni azon is, hogy lehet, hogy nem fogjuk tudni összehangolni a mostani lakásunk eladását az új megvételével. Az eladók ráadásul nem fognak ránk várni, ha mi még közben el is akarjuk adni a lakásunkat, mivel feltehetően több ajánlatuk is van, amely között biztos van nálunk gyorsabb is. Ekkor jöhet képbe igazán a raktározás.

Költöztetés raktárba

Ha jön egy jó ajánlat a lakásunkra, akkor azt egy raktározással akkor is el tudjuk fogadni, ha még nincs meg az új lakásunk. Így több alternatíva közül is választhatunk arra az átmeneti időre, amikor még nem tudunk beköltözni az új lakásunkba. Mivel a bútoraink biztonságban vannak, és nincsenek a nyakunkon, szabadon mozoghatunk nélkülük. Mehetünk addig egy berendezett albérletbe vagy akár vissza a szülőkhöz, esetleg családtaghoz.

Bár ez egyfajta kényszermegoldás, azért a raktárba költöztetés egyfajta mentőmegoldásként is funkcionál. Méghozzá úgy, hogy kinyitja előttünk a lehetőségeket azzal, hogy leveszi a terhet (a bútorokat) a nyakunkról.

Emellett persze más esetekben is jó lehet átmenetileg a raktárba költözés. Például ilyen eset, ha rövid időre (pl. munka miatt) külföldre kell költöznünk. De gondoljon erre akkor is, ha épp felújítja az ingatlanát, vagy építkezik, és már el tudta adni jó áron a régi lakását. Bármelyikről is legyen szó, tökéletes átmeneti megoldásról van szó, amit érdemes észben tartani.

Előkészületek, mint egy sima költöztetésnél

Ahogy átköltözésnél, úgy itt is figyelnie kell pár dologra, mielőtt belevág. Egyrészt megbízható partnert kell keresnie, akire rá meri bízni az értékeit, a bútorait. Aki rendelkezik olyan jó szakértő gárdával, hogy biztosan épségben megérkeznek majd a raktárba a dolgai. Ha esetleg nem tud ilyet, merem ajánlani a Servitius és Partnerei költöztetés csapatát, akik ráadásul egyúttal még raktározást is vállalnak.

A bútorok előkészítésének is ugyanúgy meg kell történnie, mint egyébként. Ugyanúgy utaztatva lesz minden, csak más a végállomás, ezért nincs is különbség. Mindenképp jól legyenek becsomagolva a bútorok. A koszolódó, világos felületek pedig legyenek jól lefedve zsugorfóliával. Óvja a tárgyait a raktárig és benne is.

SZPONZORÁLT TARTALOM

 

Hozzászólások