A caprese mindig siker, akár előételnek egy jó ebédhez, akár most, hogy szombat délutánra vendéget vártunk. Mellé most  sörkifli készült.

sorkifli2

 

Hozzávalók:

  • 1/2 kg BL-80 as lisztet,
  • 4 dl tejben 1 kk. cukorral felfuttatott 2 dkg élesztőt,
  • 2 kk. sót

Összedagasztottam, majd 4 egyforma gombócot formáztam belőle és egyenként egészen vékonyra kinyújtottam.

sorkifili

  • 2 dkg vajat felolvasztottam

Majd 8 cikkre vágtam a kinyújtott kör alakú tésztát, megkentem olvasztott vajjal, és kívülről befelé egyenként feltekertem a körcikkeket.  Sütőpapírral kibélelt tepsire helyeztem őket, s langyos helyen kelni hagytam.

  • 1 tojással megkentem a tetejét
  • 1 maréknyi reszelt sajttal díszítettem

200 fokos sütőben pirulásig sütöttem.

Antalffy Yvette

Hozzászólások