Paulo Coelho minden idők egyik legolvasottabb szerzője. Az Alkimista íróját mindenki ismeri, azt azonban kevesen tudják, hogy műveinek fő inspirációs forrása a saját élete, ami pedig izgalmasabb, fordulatosabb és meglepőbb, mint amilyet az írói képzelet létre tud hozni.

coelho3

A fiatal Paulo Rock and Roll történelmet írt Brazíliában, megszökött az őrület karmaiból, flörtölt a halállal, spirituális mélységekbe merült. Szenvedett és mosolygott a szeretetért és soha nem adta fel legnagyobb álmát, hogy író lehessen. A Zarándok egy lenyűgöző történet a mítosz mögött rejlő emberről. Egy személyes, hiteles és autentikus életrajzi film, a világ legelismertebb írójáról, aki munkásságával és életével emberek millióinak adott erőt és inspirációt.

paulo coelho2

A film története:

A már híres író a jelenben egy a számára szervezett ünnepségre utazik. Eltéved és pontosan a korábbi zarándoklata helyszínén találja magát, ahol mintegy metaforikus időutazás által újraéli a múltat, a saját történetét. Ahogyan a könyvében írja: „E zarándoklat nemcsak térbeli, hanem időbeli utazás is.”
A brazil származású író serdülőkora óta naplót vezet, hangfelvételeket készít élményeiről, gondolatairól, ami az évek során tetemes anyaggá gyarapodott. Coelho volt hippi, újságíró, rocksztár, színész, drámaíró, színházigazgató és televíziós programok rendezője is.

paulo coelho3

Végül ez a forgószélszerű életmód véget ért az El Camino-n, a Santiago de Compostela-ba vezető zarándoklattal. Később erről az élményéről számolt be A zarándoklat című, 1987-ben megjelent első könyvében. Következő évben második könyve, Az alkimista meghozta számára a világhírt. Azóta számos rangos nemzetközi díjat nyert, 2002 óta a nagy presztízsű Brazil Irodalmi Akadémia tagja.

  • A ZARÁNDOK – Paolo Coelho legjobb története
  • Színes, szinkronizált brazil, spanyol zenés, életrajzi film,  2014
  • Bemutató dátuma:         2016. február 25.
  • Korhatár besorolás:         16 éven aluliak számára nem ajánlott
  • Rendező:         Daniel Augusto
  • Szereplők:         Júlio Andrade, Ravel Andrade, Fabiana Gugli, Fabíula Nascimento, Enrique Díaz, Paz Vega

 

Hozzászólások