A Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok heroldjai hat hónapos körút keretében – a lovagkori szokásnak megfelelően – hangos szóval hirdetik Visegrád legnagyobb nyári idegenforgalmi látványosságát.

 

visegradi palotajatek 4

 

Az idei évben különleges ünnepi műsorral készül az 1335-ös királytalálkozónak emléket állító Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok a modern kori Visegrádi Együttműködés létrejöttének 25. évfordulója alkalmából.

Az emlékévhez kapcsolódó programsorozat részeként már a fesztivál központi elemét jelentő lovagi tornák kihirdetése is a középkori szokásoknak megfelelően történik: Visegrád lovagjai és heroldjai felkeresik az egyes tartományok és a környező országok legjelentősebb városait és hangos szóval hirdetik az esemény helyét és időpontját.

visegradi palotajatek 1

 

Európa egyik legnagyobb történelmi fesztiváljának védjegye, hogy a lovagi tornákat a XIV. századi események eredeti helyszínén, a királyi palota lovagi torna pályáján tekinthetik meg a látogatók.

A díszruhás lovagok a rendezvényt megelőző hat hónapban tíz magyar és nyolc külföldi várost keresnek fel, hogy bemutassák a középkori királyok udvarának lovagi szokásait és az idei palotajátékok programjait. A magyarországi helyszínek mellett Szerbiában, Szlovéniában és Németországban tartanak bemutatókat.

 

visegradi palotajatek 3

 

A fesztiválra és a lovagi tornákra már kaphatók a bérletek és belépőjegyek.

A tavasz folyamán a Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok küldöttségével az alábbi eseményeken találkozhatnak az érdeklődők:

  • 2016. február 26-27. Kecskemét, Utazás kiállítás
  • 2016. február 28. Budapest, Bálna, Idegenvezetők Világnapja
  • 2016. március 3-6. Budapest, Hungexpo Utazás kiállítás
  • 2016. március 18-20. Debrecen, Utazás kiállítás
  • 2016. április 1-2. Miskolc, Utazás kiállítás

További információ a Visegrádi Palotajátékok weboldalán és facebook oldalán található.

Forrás: Clue PR

 

 

 

Hozzászólások