A legegyszerűbb megoldás egyben a legpihentetőbb is: belebújni a meleg téli ruhákba és irány a friss levegő! A csendes, hóborította téli tájon át tett túrázás közben minden egyes lépéssel eltávolodunk a hétköznapok gondjaitól és újra magunkra találhatunk. A természet ugyan téli álmot alszik, ennek ellenére szépsége változatlan: mesés erdőségek, napfényben úszó, hóborította hegyoldalak és vékony jégréteggel övezett patakpartok váltogatják egymást.

A Fertő tó partján tett téli túrázás közben egészen más benyomások érhetnek bennünket, mint az alpesi magaslatok között, ahol a kiadós sétát megelőzően látványos hegyi felvonózásban is részünk lehet. Különböző jellegű vezetett túrák egész sorából válogathatunk, köszönhetően a vendéglátók kifogyhatatlan ötletgazdagságának: a kínálat a nyomkövető túrázástól a piknikkel egybekötött hótalpas kiránduláson át egészen az éjszakai lámpás és fáklyás túrákig terjed.

Némileg fárasztóbb, de egyedülállóan lenyűgöző természeti élményeket ígér a sítúrázás vagy a hótalpas kirándulás. A karbantartott sípályáktól és túraútvonalaktól távol gyűjthetünk új benyomásokat, amelyek a völgyben maradók előtt rejtve maradnak: friss hótakaróval borított hegyoldal, amely valósággal ragyog a téli napsütésben, egy félénk őz, amely a következő pillanatban már el is tűnik az erdőben vagy egy gleccser lenyűgöző látványa, amelyet szinte kézzel fogható közelségből csodálhatunk meg.

Nosztalgikus és rendkívül vidám kikapcsolódást ígér a szánkózás, amely az elmúlt évtizedekben sem veszített semmit kedveltségéből. Egykoron kizárólag közlekedési és szállítóeszközként használták, manapság már a szórakozás áll a középpontban, amelyet egyes síterepeken igyekeznek mesterségesen tovább fokozni: a Hirschenkogelen, a Semmering „Varázshegyén“ fantasztikus építmények, mágikus fényeffektusok és különböző hanghatások gondoskodnak az izgalmakról szánkózás közben.

A Salzburg tartományban található Wildkogelen működik „a világ talán leghosszabb éjszakai világítással is rendelkező szánkópályája“, amely 14 kilométer hosszan kínál élményteli kikapcsolódást a szánkózás kedvelőinek.

Forrás:www.austria.info/hu

2013. február 1.

Hozzászólások