Túl a karácsonyon, a szilveszteren és a januári szürkeségbe belopakodó tavaszon, ismét teljes erőbedobással folyik a munka kecskeméti Katona József Színházban. 2018-at két nagyszerű darab bemutatójával köszöntötték! Vastapsos sikert hozott a Függöny fel! című komédia január 5-ei és Csehov Ványa bácsijának január 6-ai bemutatója.

A felnőtt nagyszínházi bérlet egy kisszínházi és egy táncszínházi produkció megtekintésére is alkalmat ad. Amennyiben még nem éltek a lehetőséggel, tekintsék meg a színház ajánlatát, és válasszák ki a leginkább kedvükre való produkciót! Helyfoglalási igényüket jelezzék a jegypénztárban személyesen, vagy a szervezési irodában, a 76/501-177-es vagy 501-174-es telefonszámon.

A következő produkciókból választhatnak kedvükre:

Vérnász

1. VÉRNÁSZ: Leonardo hiába járt éveken át gyönyörű választottjának ablaka alá, más nőt kellett elvennie. Hajlékukban ritka vendég a boldogság, mert a férfi szíve még mindig a lányé, aki szintén szerelem nélküli menyegzőre készül. A Vérnászt Kocsis Pál rendezésében láthatják a Ruszt Stúdió Színházban.
Játsszák: Dobó Enikő, Bognár Gyöngyvér, Hegedűs Zoltán, Orth Péter, Zayzon Zsolt, Decsi Edit, Csapó Virág, Hajdú Melinda, Szegvári Juli, Fischer Lilian, Puskás Gyula, Tóth Jázmin, Mahalek Gábor valamint a Kecskemét City Balett tagjai.

Bolero

2. BOLERO VERS-TÁNC-SZÍNHÁZ: Előadásunk a költészet és a zeneiség közös pontjait kutatja színészek és táncosok közreműködésével. A műsorban többek között Arany János, József Attila, Karinthy Frigyes, Weöres Sándor, Pilinszky János, Nádasdy Ádám, Tóth Krisztina, Karafiáth Orsolya és Varró Dániel költeményei hangzanak el. A versek után a táncé a főszerep: Ravel Bolerojának táncszínházi bemutatóját Barta Dóra koreográfiájával, a Kecskemét City Balett előadásában láthatják.

A képzelt beteg

3. A KÉPZELT BETEG: A címszereplő, a gyógyíthatatlan hipochondriában szenvedő Argan valamennyi „csodadoktor” instrukcióját szigorúan betartva él. Szánnivalóan tragikus, egyúttal kacagtatóan komikus figura. Moliere művét a Mohácsi testvérek dolgozták át, amit Rusznyák Gábor rendezésében, Kocsis Pál címszereplésével láthatnak a Kamaraszínházban.
Szereplők: Kocsis Pál, Magyar Éva, Decsi Edit, Illés Alexa, Adorjáni Bálint, Zayzon Zsolt, Farkas Ádám, Fazakas Géza, Hegedűs Zoltán, Szokolai Péter, Märcz Fruzsina, Csapó Virág.

Balett + Kodály

4. BALETT+ KODÁLY: A Kecskemét City Balett produkciója Kodály Zoltán szellemi örökségéből táplálkozik. A táncművészek Barta Dóra koreográfiájával Kodály gondolataira reflektálnak műfajuk izgalmas nyelvén, miközben a zeneszerző ismert és kevésbé ismert zenéi hangzanak el a Kelemen László Kamaraszínházban.

Ványa bácsi

5. VÁNYA BÁCSI: 120 évvel ezelőtt látott napvilágot Csehov egyik legnépszerűbb színműve, a munkába fásult zsémbes agglegény, Ványa bácsi története. A darabot Szász János rendezésében láthatják, akinek – a díjakkal elhalmozott Apátlanul után – ez a második Csehov-rendezése Kecskeméten két éven belül. A produkciót Nagy Viktor címszereplésével láthatják a Ruszt Stúdió Színházban.
Szereplők: Nagy Viktor, Hajdú Melinda, Hegedűs Zoltán, Kocsis Pál, Bognár Gyöngyvér, Fazakas Géza, Kertész Kata, Szokolai Péter.

A jegypénztárak és a szervezési irodák továbbra is várják kérdéseiket és kéréseiket a +36-76/501-177-es vagy az 501-174-es telefonon, illetve a szervezes@kecskemetikatona.hu címen.